Kako napraviti prezentaciju na Facebooku sa postojećim albumima

Dobar način da pokažete fotografije spremljene u Facebook albumima je stvaranje prezentacije. Postoji mnogo aplikacija koje to čine jednostavnim i ugodnim za obavljanje, a vaša emisija može sadržavati slike iz bilo kojeg ili svih vaših albuma. Uz pozadinsku glazbu, animirane prijelaze i specijalne efekte, vaš društveni dijaprojekcija mogao bi privući puno pažnje i osmijeha.

Što trebaš

Da biste napravili emisiju, trebaju vam aplikacija i uređaj. Možete koristiti Android ili Apple telefon, tablet, stolno računalo ili prijenosno računalo. Neke će aplikacije raditi na svim uređajima, druge su posebno dizajnirane za mobilnu upotrebu. Prije početka provjerite nalaze li se fotografije koje želite uključiti u Facebook albume ili na vašem uređaju. Ovisno o aplikaciji koju ste odlučili koristiti, možda će vam trebati i pjesma u MP3 formatu i licenca za njezinu upotrebu. Neke će aplikacije pružati glazbu koju možete koristiti.

Aplikacije za društvenu prijavu

Dijaprojekciju sa svojim Facebook albumima najlakše ćete napraviti pomoću aplikacije koja koristi prijavu iz društvenih mreža. To znači da prilikom unosa računa ne unosite korisničko ime i lozinku. Umjesto toga, dopuštate Facebooku da se prijavi umjesto vas. Nedostatak ove metode je što ćete pristati dati aplikaciji dozvolu da vidi podatke koje je Facebook pohranio o vama. Prednost je u tome što aplikacija može brzo prenijeti sve fotografije vaših albuma u sučelje za izradu prezentacija. Prema Facebook centru za pomoć, aplikacijama je ograničen način na koji web lokacije mogu pristupiti vašim podacima i koristiti ih.

Besplatna aplikacija za prezentacije koja koristi metodu društvene prijave je Slide.ly. Još jedna besplatna aplikacija, TripAdvisor TripWow, osmišljena je za stvaranje prezentacijskih prezentacija za putovanja. Treći, Animoto, ima i besplatnu i naprednu verziju za koju je potrebna pretplata. Potražite veze do tih aplikacija u Resursima.

Ostale aplikacije

Neke visokokvalitetne aplikacije na tržištu nude niz značajki prezentacija. Međutim, većina njih ne može pristupiti vašem Facebook računu. Ako vam ne smeta da svoje fotografije s Facebooka preuzmete na računalo ili ako su fotografije već tamo, možete napraviti prezentaciju s PowerPointom ili KeyNoteom i koristiti SlideShare za objavljivanje emisije na Facebooku. Druga je mogućnost kupiti softver koji uključuje značajku dijeljenja. Jedan od primjera je Wondershare, dostupan samo za Windows. Na web mjestu Wondershare potražite detaljne upute o tome kako stvoriti i podijeliti prezentaciju pomoću fotografija spremljenih na vaš uređaj. Potražite veze do tih aplikacija u Resursima.

Objavljivanje

Nakon odabira aplikacije i izrade vaše emisije, posljednji korak je objavljivanje na Facebooku. Svaka aplikacija ima drugačiji postupak za objavljivanje vašeg rada, ali pažljivo ga gledajte nakon što kliknete gumb "Dijeli". Kao što želite izbjeći "postove u vaše ime" odabirom "Samo ja" prilikom prve prijave za aplikaciju, tako želite prilagoditi i dopuštenja. Odaberite "Samo prijatelji" umjesto "Javno" da biste spriječili objavljivanje prezentacije u cijelom svijetu.