Razlike u Verizonu i Comcast Internetu

Širokopojasne internetske usluge pružaju veliku prednost u odnosu na tradicionalne dial-up metode, s brzinama podatkovne komunikacije koje su daleko veće. Prilikom odabira između davatelja internetskih usluga (ISP-a), poput Verizon FiOS-a ili Comcast-a, treba uzeti u obzir niz mogućnosti i razlika. Imajte na umu ove razlike kad odlučujete koja je vrsta internetske usluge najbolja za vas.

Kabel u odnosu na DSL

Glavna razlika između Verizona i Comcast-a je vrsta internetske usluge koju pruža svaka tvrtka. Verizon koristi uslugu digitalne pretplatničke linije (DSL), kao i FiOS ili optičku uslugu, dok Comcast koristi kabelsku vezu. DSL veze dijele vašu telefonsku liniju tako da se dio može koristiti za prijenos podataka - Internet - a drugi dio za prijenos glasa. Kabelski Internet, s druge strane, šalje internetski signal putem vaše kabelske TV veze.

Izvođenje

Kabelska usluga općenito pruža veće brzine preuzimanja od usporednih DSL veza zbog veće propusnosti; međutim, stvarne performanse mogu se razlikovati ovisno o mjestu. DSL veze imaju manju širinu pojasa od kabelske i na njih izravno utječe udaljenost između kuće i davatelja usluga, kao i broj korisnika na mreži - što ste udaljeniji od davatelja usluga i to je više korisnika na mreži , što je DSL usluga sporija.

E-pošta i dodatne značajke

Obje usluge pružaju potrošačima adrese e-pošte i prostor za pohranu njihovih poruka. Comcast omogućuje do sedam različitih adresa e-pošte, svaka s 10 GB prostora za pohranu namijenjenog svakoj e-pošti, a isporučuje se s McAfee Security Suiteom kako bi zaštitila vaše računalo tijekom surfanja Internetom. Verizon nudi devet računa e-pošte s 4 GB prostora za pohranu za svaki račun, kao i hosting za osobnu web stranicu, ali ne uključuje internetsku uslugu.

Cijene

I Comcast i Verizon nude niz cjenovnih planova koji odgovaraju vašem proračunu. Od 2011. godine planovi počinju s 19,99 dolara mjesečno za osnovnu internetsku uslugu. Međutim, početne brzine Verizona kreću se od 785 kbps do 1 mbps, dok Comcastov početni plan sadrži brzine do 15 mbps. Za povećane brzine, Verizon nudi planove do 20 Mbps za 49,99 USD mjesečno, u usporedbi s 29,99 USD mjesečno Comcast naknade za istu brzinu usluge.