Problemi s digitalnim signalom s Comcastom

Digitalni kabel odabrani je oblik kabela za Amerikance, posebno nakon što je savezni zakon 2009. ukinuo analogni format "bežičnog" emitiranja. Budući da digitalne televizijske stanice emitiraju u različitom formatu od analognih, problemi sa signalom očituju se u različitim načine i zahtijevaju druge pristupe rješavanju problema osim onog koji je potreban za analognu televiziju.

Prepoznavanje problema sa signalima digitalnog kabela

Problemi sa signalom povezani s digitalnom kabelskom uslugom manifestiraju se na različite načine od problema sa signalom povezanim s analognim kabelom. Dok degradacija analognog kabelskog signala općenito uzrokuje statički prikaz ili iskakanje na zaslonu, loš digitalni kabelski signal obično rezultira pikselizacijom ili "makroblokiranjem" - terminom koji opisuje efekt sličan slagalici koji izbija na cijeli zaslon. Slika se također može potpuno zamrznuti i možda ćete čuti isprekidani zvuk ili ga uopće nema.

Resetirajte digitalnu kabelsku opremu

Kao što je napomenuto, digitalna kabelska usluga obično se koristi zajedno s digitalnom kabelskom opremom, osobito s pretvaračem digitalnog kabela. Prvi i najčešće najučinkovitiji korak za rješavanje problema s digitalnim kabelskim signalom je ponovno pokretanje Comcast digitalnog kabelskog uređaja uklanjanjem kabela za napajanje na 30 sekundi i ponovnim priključenjem. Nakon ponovnog pokretanja provjerite signale Comcast kabela da biste provjerili je li slika se vratila u normalu.

Izolirajte problem

Budući da je danas na tržištu mnogo više digitalnih televizora od analognih, problemi sa slikom i zvukom s kojima se suočavate mogu se činiti rezultat degradacije vašeg Comcast digitalnog signala kad su zapravo rezultat problema s televizorom općenito. Da biste utvrdili je li to slučaj, provjerite ostale komponentne uređaje koji su spojeni na vaš TV - DVD uređaje, igraće sustave, Blu-ray uređaje - i potražite bilo koji od istih problema sa signalom. Ako primijetite iste probleme, problem je vjerojatnije vaš TV nego vaš Comcast kabelski signal. Ako se čini da su problemi ograničeni samo na Comcast kanale, TV vjerojatno nije izvor problema.

Provjerite veze

Među najčešćim uzrocima degradiranog kabelskog signala je labav spoj koaksijalnog kabela, koliko god očit mogao izgledati. Provjerite koaksijalni kabel koji pričvršćuje zidnu utičnicu za kabel na koaksijalni ulaz na vašem televizoru ili Comcast digitalnom kabelskom kutiji i provjerite jesu li priključci na oba kraja kabela čvrsto pričvršćeni rukom, bez čvršćih i labavijih. Ako se slika ne popravi nakon zatezanja kabela, uvijek je korisno potpuno izvaditi kabel i provjeriti da li bakrena igla koja prolazi kroz sredinu kabela ima li savijanja ili oštećenja. Zamijenite kabel ako je ozbiljno oštećen, ali ako se signal u ovom trenutku ne poboljša, morat ćete kontaktirati tehničku podršku Comcast-a i prijaviti im problem.