Kako ažurirati Mio Moov 500 GPS karte

Svoj GPS uređaj Mio Moov 500 možete ažurirati kartama s instalacijskog DVD-a ili kupnjom ažuriranja na web mjestu Mio (pogledajte Resursi). Instalacijski DVD dolazi s softverom MioMore Desktop pomoću kojeg možete instalirati, aktivirati i ukloniti karte s uređaja, kao i ažurirati starije karte novijim verzijama. Imajte na umu da vam je potrebna aktivna internetska veza kako biste ažurirali karte uređaja pomoću softvera MioMore Desktop na računalu.

Instalirajte MioMore Desktop

Korak 1

Umetnite Mio DVD u DVD pogon računala. Instalacijski program pokreće se automatski, ali ako se datoteka za postavljanje ne pokrene, dođite do datoteke "Install.exe" na DVD-u, a zatim kliknite datoteku da biste započeli instalaciju.

Korak 2

Kliknite ikonu željenog jezika, a zatim kliknite "Instaliraj". Prikazuje se Ugovor o licenci; prihvatite ga da biste otvorili dijaloški okvir Odredište za instalaciju.

Kliknite "Dalje" da biste prihvatili zadano mjesto ili kliknite "Pregledaj" da biste pregledali i odabrali drugo mjesto, a zatim kliknite "Dalje". Na vašem je računalu instalirana aplikacija MioMore Desktop. Kliknite "Završi" da biste zatvorili čarobnjak po završetku instalacije.

Ažurirajte Karte

Korak 1

Pokrenite aplikaciju MioMore Desktop na računalu, a zatim povežite Mio Moov 500 s računalom pomoću USB podatkovnog kabela koji ste dobili s uređajem. Pritisnite gumb "Napajanje" na GPS-u. GPS se povezuje i registrira na softver MioMore.

Korak 2

Ažurirajte softver MioMore Desktop da biste dobili dodatne karte i ažuriranja. Otvorite MioMore Desktop, a zatim kliknite "Alati | Opcije | Općenito | Automatska provjera ažuriranja." Aplikacija vrši provjeru ažuriranja. Slijedite upute na ekranu za preuzimanje i instaliranje ažuriranja, ako je dostupno. Dostupne karte i ažuriranja karata prikazuju se na vašoj MioMore radnoj površini.

3. korak

Kliknite "Moje karte" da biste otvorili Moje karte, gdje možete vidjeti popis instaliranih i dostupnih karata za vaš uređaj. Instalirane karte prikazuju se zelenim fontom; otključane karte spremne za instalaciju prikazuju se žutom bojom; karte koje zahtijevaju aktivaciju ili daljnje radnje prikazuju se crveno; i karte koje možete kupiti na Mio zaslonu u plavoj boji.

4. korak

Kliknite crvenu ili žutu kartu da biste je ažurirali na uređaju. Ako karta zahtijeva aktivaciju, pokreće se čarobnjak za aktivaciju. Ako je potrebno, kupite ključ proizvoda karte, a zatim u odgovarajuća polja unesite ključ proizvoda karte. Kliknite "Dalje". Aplikacija se povezuje s Mioovim poslužiteljima kako bi aktivirala vašu kartu. Kad je karta aktivirana, naslov se prikazuje žutom bojom.

Korak 5

Kliknite vezu za aktiviranu kartu koju želite instalirati. Tekst veze pretvara se u žutu boju, što znači da je karta dostupna, ali još nije instalirana.

Kliknite ikonu za svoj uređaj, a zatim kliknite “Transfer Now” da biste instalirali odabranu kartu na vaš Mio Moov. Veza karte mijenja boju u zelenu. Sada je ažuriran i spreman za upotrebu.