Kako uključiti kameru na Apple računalu

Sva nova stolna računala iMac te prijenosna računala MacBook Pro i MacBook Air dolaze s ugrađenom FaceTime HD kamerom koju možete koristiti za snimanje slika i videozapisa te besplatne video pozive putem Interneta. Objektiv fotoaparata nalazi se iznad zaslona. Nema fizički prekidač za uključivanje i isključivanje. Umjesto toga, kamera se automatski uključuje kada pokrenete aplikaciju koja koristi kameru. Da biste isključili Macovu kameru, zatvorite aplikaciju koja je koristi.

Korak 1

Kliknite "Launchpad" na docku svog Maca, a zatim kliknite "Photo Booth" da biste pokrenuli Appleov izvorni program za snimanje slika i videozapisa. Ugrađena kamera uključuje se, a njezino svjetlo svijetli, što znači da je aktivirana. Kliknite kvadratnu ikonu da biste postavili kameru za snimanje slika ili ikonu okvira za film da biste postavili kameru za snimanje video zapisa. Kliknite crveni gumb za snimanje da biste snimili sliku ili započeli snimanje videozapisa.

Korak 2

Kliknite "Launchpad", a zatim kliknite "iWeb" kada želite fotoaparatom dodati fotografiju ili videozapis u svoj projekt web mjesta iWeb. Kliknite minijaturu stranice kojoj želite dodati sliku ili videozapis. Kliknite gumb "Prikaži medije", a zatim kliknite "Widgeti". Povucite widget "FaceTime Photo" na stranicu, a zatim kliknite ikonu kamere na stranici da biste snimili sliku. Fotoaparat se aktivira i vidjet ćete odbrojavanje od tri sekunde prije snimanja slike. Povucite widget "FaceTime Video" na stranicu, a zatim kliknite ikonu kamere kada želite snimiti videozapis za svoje web mjesto. Nakon odbrojavanja od tri sekunde, kamera započinje snimanje videozapisa.

3. korak

Kliknite "Launchpad", a zatim "Messages". Aplikacija Messages omogućuje vam razmjenu tekstualnih poruka s ljudima koji koriste Mac i Apple prijenosne uređaje kao što su iPhone i iPad. Program Messages također vam omogućuje upućivanje video poziva. Kliknite gumb "FaceTime" u aplikaciji Messages da biste pokrenuli Appleov izvorni program za besplatne video pozive putem Interneta. Ugrađena kamera automatski se uključuje. Kliknite ime osobe u kontaktima da biste započeli videopoziv.

Kliknite "Launchpad", a zatim "iMovie" kada želite koristiti kameru za snimanje videozapisa za upotrebu u iMovie projektu. Kliknite "Datoteka" u izborniku aplikacije iMovie, a zatim kliknite "Uvezi iz fotoaparata". Uključena kamera se uključuje. Kliknite "Snimi" da biste započeli snimanje filma.