Kako izrezati nešto s weba na MacBook-u

Spremanje HTML datoteka na vaš tvrdi disk i označavanje web stranica korisno je ako ih planirate koristiti samo kao referencu, ali u određenim trenucima obrezivanje samo malog dijela stranice može vam biti dragocjeno u omogućavanju spremanja samo posebno relevantnog odjeljka. Jedan od najbržih načina da se to postigne na vašem MacBook-u jest fotografiranje samo tog dijela zaslona, ​​koristeći funkciju snimanja zaslona ugrađenu u OS X operativni sustav.

Rasporedite svoj zaslon tako da dio web stranice koji želite izrezati bude neometan i potpuno vidljiv.

Kako izrezati nešto s weba na MacBook-u

Pritisnite "Command-Shift-4". Pokazivač će se sada pojaviti kao ikona križanja.

Kako izrezati nešto s weba na MacBook-u

Kliknite i povucite za odabir dijela web mjesta koji želite isjeći. Kad otpustite tipku miša, vaš će MacBook spremiti isječak kao slikovnu datoteku koja se nalazi na vašoj radnoj površini.

Za one koji žele napraviti snimku zaslona na svom MacBook-u bez snimanja cijele stranice, dobra vijest je da izrezani snimak zaslona možete napraviti u samo nekoliko brzih koraka.

Savjeti

Ako pritisnete "Razmak" nakon pritiska na "Command-Shift-4", pokazivač će se pretvoriti u kameru. Klikom na bilo koji prozor ili dio zaslona, ​​kao što je Finder, snimit će se slika upravo tog prozora. Pritisnite "Command-Shift-3" da biste snimili sliku cijelog zaslona.