Kako stvoriti vlastite "FSX" avione

Predmeti koji će vam trebati

  • Softver za 3D modeliranje

  • Softver za manipulaciju fotografijama

Franšiza "Microsoft Flight Simulator" prvotno se fokusirala gotovo isključivo na ljude koji žele pilotsku dozvolu. Njegova složena kontrola i realistični kokpiti pripremali su ambiciozne pilote. Najnovija igra za franšizu, "Flight Simulator X", uključuje misije za leteće igrače koji traže veće izazove. Igra je prilagođena modifikacijama, a Microsoft slobodno nudi komplet za razvoj softvera za izradu aviona, zračnih luka, krajolika i rekvizita. Pomoću ovih alata u "Flight Simulatoru X" možete graditi helikoptere, mlazne avione i vojne zrakoplove na vaše zadovoljstvo.

Preuzmite i instalirajte SimObject Creation Kit. Ovo je dio Microsoftovog kompleta za razvoj softvera ESP. Za izradu aviona za "Flight Simulator X" potreban je softver za trodimenzionalno modeliranje koji podržava format ESP. SDK uključuje dodatke za 3D Studio Max i Photoshop.

Prilagodite put u svom softveru za trodimenzionalno modeliranje. Dodajte direktorij dodataka SDK u prepoznate staze programa. Izađite i ponovno pokrenite program. Sada će moći pristupiti SDK dodacima i izvoziti modele u ESP formatu.

Dizajnirajte vanjštinu svog aviona u svom 3-D programu za modeliranje. Komplet za programere uključuje nekoliko modela za početak. Neki od modela "FSX" također imaju dizajn interijera, ali to je neobavezno za vaš zrakoplov.

Stvorite teksture u softverskom paketu za manipulaciju fotografijama koji podržava format DDS (Direct Draw Surface). "Flight Simulator X" koristi ovaj format za svoje teksture. Komplet za programere uključuje dodatak Photoshop. Umetnite i pričvrstite teksture na svoj model u svom programu za trodimenzionalno modeliranje.

Upotrijebite "XtoMdl" u kompletu za programere da biste započeli konverziju vaše gotove ravnine za "FSX". Pojavit će se na glavnoj pisti zračne luke Sea-Tac. Uredite datoteku "aircraft.cfg" za svoj zrakoplov. Ova datoteka sadrži statistiku vašeg aviona u igri, uključujući brzinu okretanja, maksimalnu brzinu leta, kočnice, potrošnju goriva i električne sustave.

Pokrenite "Flight Simulator X" i testirajte svoj novi avion.

Upozorenja

Karte teksture zrakoplova ne smiju premašiti 1024 x 1024 piksela.