Kako spojiti dva D-Link usmjerivača

Većina usmjerivača D-Link nudi četiri podatkovna porta, tako da na svoju mrežu možete povezati četiri uređaja. Ako vam je potrebno više priključaka od toga, možete povezati dva usmjerivača kako biste proširili mrežu uređaja. Iako biste pomislili da bi vam spajanje dvaju usmjerivača s četiri porta ukupno donijelo osam priključaka, zapravo dobivate samo šest, jer usmjerivači dva porta koriste za međusobnu komunikaciju.

Korak 1

Priključite računalo izravno na drugi usmjerivač pomoću Ethernet kabela. Povezivanje treba izvršiti s Ethernet priključka vašeg računala na jedan od numeriranih podatkovnih priključaka usmjerivača.

Korak 2

Otvorite web preglednik računala i u adresnu traku unesite "http://192.168.0.1". Pritisni enter."

3. korak

Unesite "admin" za korisničko ime i ostavite lozinku praznom kada se pojavi prozor za prijavu. To omogućuje pristup administrativnom programu usmjerivača.

4. korak

Kliknite "Postavke mreže" s lijeve strane kartice "Postavljanje".

Korak 5

Unesite "192.168.0.2" u "IP adresa usmjerivača" u odjeljku "Postavke usmjerivača".

Korak 6

Poništite odabir "Omogući DHCP poslužitelj" u odjeljku "Postavke DHCP poslužitelja", tako da u njegovom okviru nema kvačice.

Korak 7

Kliknite "Spremi postavke" na vrhu. Od vas će se zatražiti da se ponovo prijavite jer ste promijenili adresu, ali ne morate. Već ste gotovi s drugim usmjerivačem.

Spojite Ethernet kabel s bilo kojeg numeriranog podatkovnog priključka prvog usmjerivača na bilo koji numerirani podatkovni priključak drugog usmjerivača kako biste dovršili vezu između njih.