Kako pokrenuti Android telefon ili tablet u sigurnom načinu rada

Sigurni način rada koristan je za rješavanje problema sa softverom na Android telefonu ili tabletu. U nastavku ćete pronaći korake za pokretanje Android telefona ili tableta u sigurnom načinu rada.

Pokrenite Android Phone u sigurnom načinu rada

U slučaju da vam se Android telefon sruši, zamrzne i smeta vam neskladna izvedba, možete ručno pokrenuti svoj Android telefon ili tablet u sigurnom načinu rada.

Kada uređaj pokrene u sigurnom načinu rada, u donjem lijevom kutu zaslona vidjet ćete značku "Sigurnog načina" i nećete moći koristiti preuzete aplikacije na svom uređaju.

Sigurni način rada omogućuje funkcioniranje samo nativnih Android sistemskih aplikacija na vašem uređaju, omogućavajući vam da utvrdite je li problem na vašem uređaju zbog preuzetih aplikacija ili zbog samog OS-a Android.

Kad završite sa sigurnim načinom rada, možete izaći iz sigurnog načina isključivanjem uređaja i ponovo ga pokrenuti pomoću gumba za napajanje.

Koraci za pokretanje Android telefona u sigurnom načinu rada

Slijedite korake u nastavku kako biste pokrenuli Android telefon ili tablet u sigurnom načinu rada.

1. Pritisnite i držite tipku za uključivanje nekoliko sekundi dok se na ekranu vašeg Android telefona ne vide opcije isključenja i ponovnog pokretanja.

2. Zatim dodirnite i zadržite opciju isključivanja nekoliko sekundi dok se na ekranu vašeg Android telefona ne pojavi prompt Ponovno pokretanje u sigurni način rada.

Dodirnite U redu za ponovno podizanje sustava Android telefona u sigurnom načinu rada.

3. Strpljivo pričekajte da se vaš Android telefon prvo u potpunosti isključi i ponovno pokrenete u sigurnom načinu rada.

Jednom kada se vaš Android telefon pokrene u sigurnom načinu rada, u donjem lijevom kutu zaslona vidjet ćete značku "Sigurni način rada".

Kao što je spomenuto na početku ovog posta, nećete moći otvoriti nijednu preuzetu aplikaciju dok je vaš Android telefon u sigurnom načinu rada.

Otkrivanje problema na Android telefonu pomoću sigurnog načina

Jednom kada se vaš Android telefon ili tablet pokrene u sigurnom načinu rada, pokušajte upotrijebiti svoj Android uređaj i promatrajte njegove performanse.

Ako utvrdite da vaš uređaj normalno funkcionira u sigurnom načinu rada, to potvrđuje da je problem nastao zbog jedne od aplikacija koje ste nedavno instalirali na svoj uređaj.

Dakle, sljedeći korak bi bio deinstalacija najnovije instalirane aplikacije ili aplikacija na vašem uređaju i provjerite pomaže li to u rješavanju problema na vašem uređaju.

Da biste deinstalirali aplikacije na Android telefonu ili tabletu, otvorite Postavke> dodirnite Aplikacije

Na zaslonu aplikacija dodirnite aplikaciju koju želite deinstalirati, a na sljedećem zaslonu dodirnite opciju Deinstaliranje.

Nakon deinstalacije najnovije instaliranih aplikacija, možete ih pokušati instalirati jednu po jednu kako biste prepoznali određenu aplikaciju koja bi mogla uzrokovati probleme na vašem uređaju.

Nadamo se da bi problem trebali biti riješen testiranjem 2 do 3 nedavno instaliranih aplikacija na vašem uređaju.

Ako utvrdite da se vaš uređaj ponaša nedosljedno čak i dok je u sigurnom načinu rada, možda nećete imati druge mogućnosti osim da vratite uređaj na tvorničke zadane postavke.

Onemogući siguran način rada na Android telefonu ili tabletu

Onemogućivanje sigurnog načina na Android telefonu stvarno je jednostavno. jednostavno ponovno pokrenite uređaj kao i obično, a on će se pokrenuti u uobičajenom načinu rada.

1. Pritisnite gumb za uključivanje / isključivanje na Android telefonu sve dok vaš uređaj ne zatraži da isključite ili ponovo pokrenete uređaj.

2. Kucnite na Isključeno

3. Pričekajte da se vaš Android telefon ili tablet potpuno isključi

4. Ponovo pokrenite uređaj pritiskom na gumb za napajanje.

Vaš će uređaj izaći iz sigurnog načina rada jer se ponovno pokreće i moći ćete koristiti sve preuzete aplikacije na svom uređaju.