Kako poslati grupnu e-poštu s vašeg Android telefona

Pitate se kako poslati grupnu e-poštu s vašeg Android telefona? Slijedite dolje navedene korake kako biste prvo stvorili novu grupu kontakata i upotrijebite ovu novu grupu za slanje grupnih e-poruka s vašeg Android telefona svim osobama navedenim u vašoj grupi.

Pošaljite grupne e-poštu na Android telefonu

Iako možete poslati grupnu e-poštu dodavanjem više primatelja jedan po jedan u vašu e-poštu, ova metoda je neučinkovita i postaje teška za upravljanje kada imate posla s velikim brojem kontakata.

Dakle, najučinkovitiji način slanja grupne e-pošte jest prvo stvoriti kontaktnu grupu, dodati primatelje u ovu kontaktnu grupu i jednostavno uputiti vašu e-poštu toj grupi kontakata, kad god naiđete na potrebu slanja grupne e-pošte.

Grupu kontakata možete stvoriti pomoću aplikacije Kontakti na svom Android telefonu ili pristupom vašem Gmail računu na računalu.

Stvorite grupu kontakata pomoću aplikacije Kontakti

Slijedite dolje navedene korake za stvaranje grupe kontakata pomoću aplikacije Kontakti na vašem Android telefonu.

1. Otvorite aplikaciju Kontakti na svom Android telefonu.

2. Zatim dodirnite karticu Grupe.

3. Na zaslonu Grupe kliknite karticu ADD (DODAJ) koja se nalazi u gornjem desnom kutu zaslona.

4. Na sljedećem zaslonu upišite Ime za svoju kontaktnu grupu, a zatim dodirnite Spremi da biste spremili novu grupu kontakata

5. Na sljedećem zaslonu dodirnite opciju ADD (Dodavanje) koja se nalazi u gornjem desnom kutu zaslona.

6. Na sljedećem zaslonu odaberite kontakte koje želite dodati dodirom na njih i dodirnite Gotovo kada završite dodavanje svih kontakata u vašu kontaktnu grupu (pogledajte sliku dolje).

Nakon što dodirnete Gotovo, grupa kontakata koja sadrži odabrane kontakte bit će spremljena i spremni ste iskoristiti ovu skupinu kontakata za slanje grupnih e-poruka ili grupnih tekstualnih poruka s vašeg Android telefona.

Stvorite grupu kontakata pomoću Gmaila

Kao što je već spomenuto, također možete stvoriti kontaktnu grupu na svom Gmail računu pomoću računala i ta grupa kontakata bit će dostupna za upotrebu na vašem Android telefonu ili tabletu.

Dodatna prednost stvaranja grupe kontakata na vašem Gmail računu je u tome što ćete moći slati grupne e-poruke, i sa svog Android telefona, ali i s prijenosnog ili stolnog računala.

Možete pogledati ovaj članak za točne korake za stvaranje grupe kontakata na svom Gmail računu: Kako stvoriti grupe kontakata u Gmailu

Pošaljite grupne e-mailove sa svog Android telefona

Sada kada je vaša grupa kontakata spremna, slijedite dolje navedene korake kako biste s vašeg Android telefona poslali grupnu e-poštu ili grupnu tekstualnu poruku.

1. Otvorite aplikaciju Kontakti na svom Android telefonu.

2. Zatim dodirnite karticu Grupe koja se nalazi u gornjem desnom kutu zaslona

3. Na zaslonu Grupe dodirnite Kontaktnu grupu kojoj želite poslati e-poštu Grupe (vidi sliku u nastavku).

4. Na sljedećem ekranu moći ćete vidjeti sve članove u vašoj Kontakt grupi. Dodirnite ikonu Više (ili 3 točke) koja se nalazi u gornjem desnom kutu zaslona (Pogledajte sliku dolje).

5. Na izborniku koji se pojavi dodirnite opciju Pošalji poruku ili e-poštu.

6. Zatim ćete vidjeti skočni prozor koji vam pruža mogućnost slanja grupne e-pošte ili grupne tekstualne poruke. Dodirnite Email jer pokušavate poslati grupnu e-poštu (vidi sliku dolje)

7. Na sljedećem zaslonu dodirnite Sve da biste adresirali grupu e-pošte svim kontaktima u vašoj grupi kontakata i dodirnite Gotovo. Ili možete odabrati i kontakte tako da dodirnete Imena kontakata i dodirnete Gotovo (vidi sliku dolje)


Napomena: Jednostavniji je način da dodirnete opciju Sve da biste odabrali sve kontakte u grupi, a zatim dodirnite Kontakti koje želite isključiti iz svoje e-pošte u grupi.

8. Zatim ćete vidjeti skočni prozor koji vam pruža razne mogućnosti za slanje grupnog e-maila. Dodirnite Gmail da biste poslali grupnu e-poštu s vašeg Gmail računa.

9. Na sljedećem zaslonu napišite svoju grupnu e-poruku i pritisnite gumb Pošalji da biste poslali grupni e-mail svim kontaktima u vašoj grupi kontakata (pogledajte sliku dolje)

Savjet: Možete uključiti svoju vlastitu adresu e-pošte u polje To i uključiti Grupu kontakata u polje BCC, u slučaju da ne želite da itko vidi adrese e-pošte drugih primatelja.