Kako onemogućiti aplikacije pomoću Obavijesti o bateriji na Android telefonu

Ako ste ažurirali telefon na Android Oreo, sigurno ste vidjeli obavijesti o "Aplikacije koje rade u pozadini" ili "Aplikacije koje koriste bateriju". U slučaju da to želite, na Android telefonu možete onemogućiti Aplikacije pomoću obavijesti o bateriji pomoću dolje navedenih koraka.

Aplikacija za onesposobljavanje koristi obavijest o bateriji na Android telefonu

Neke su aplikacije u Google Play trgovini dizajnirane tako da ostanu aktivne na vašem telefonu tiho radeći u pozadini. To dovodi do nepotrebne upotrebe resursa i troši vijek trajanja baterije.

Stoga je Google donio ovu novu značajku u Android Oreo 8.0 kako bi obavijestio korisnike o aplikacijama koje se pokreću u pozadini na Android uređajima.

Pomoću Androida 8.1 Google je obavijest "Aplikacija radi u pozadini" preimenovao u "Aplikacija koristi bateriju", a također je pružio opciju za onemogućavanje te obavijesti.

Iako je ova nova značajka dobra za podsjećanje korisnika na aplikacije koje rade u pozadini i koji koriste vijek trajanja baterije, mnogi korisnici traže način da onemoguće trajne obavijesti o "Aplikacije rade u pozadini" i "Aplikacije koje koriste bateriju" na svojim Android telefonima.

Onemogućite Obavijest "Aplikacija koristi bateriju" na Android telefonu

1. Kad na Android telefonu vidite obavijest "Aplikacija koristi bateriju", pređite prstom udesno da biste otvorili klizački izbornik.

2. Na kliznom izborniku dodirnite ikonu zupčanika (vidi sliku iznad)

3. Zatim isključite opciju "Aplikacije koja troši bateriju" pomicanjem klizača u položaj OFF.

Napomena: ovo će onemogućiti obavijesti za sve aplikacije na Android telefonu.

Drugi način onemogućavanja obavijesti "Aplikacija koristi bateriju" jest upotreba aplikacije Postavke na vašem Android telefonu.

1. Otvorite Postavke na svom telefonu i dodirnite Aplikacije i obavijesti

2. Na sljedećem zaslonu dodirnite Pogledajte opciju Pogledajte sve aplikacije

3. Na zaslonu s informacijama o aplikaciji dodirnite ikonu 3 točke koja se nalazi u gornjem desnom kutu zaslona i na padajućem izborniku dodirnite Prikaži opciju sustava.

4. Zatim s popisa aplikacija i usluga dodirnite Android System

5. Zatim dodirnite Obavijesti o aplikacijama i isključite opciju Aplikacije koja troši bateriju.

Aplikacija za onesposobljavanje radi u obavijesti o pozadini na Android telefonu

Ako imate Android 8.0, vidjet ćete obavijest "Aplikacija se pokreće u pozadini", a u Postavkama ne postoji opcija za onemogućavanje ove obavijesti.

Stoga je potrebno koristiti aplikaciju da biste na svom Android telefonu onemogućili obavijest "Aplikacija radi u pozadini".

Otvorite Trgovinu Google Play na svom Android uređaju i instalirajte aplikaciju za skrivanje „radi u pozadini“. Jednom kada je aplikacija instalirana, pružite aplikaciji Dozvola za pristup Obavijestima o dodirivanju dodirom na U redu

Na sljedećem zaslonu uključite klizač pokraj Sakrij obavijest "radi u pozadini" kako biste aplikaciji dali dopuštenje za pristup obavijestima na vašem telefonu.

Zatim dodirnite opciju Dopusti na skočnom izborniku koji se pojavi.

Od sada će aplikacija početi skrivati ​​obavijesti "Trčanje u pozadini" na vašem Android telefonu.