Kako ručno provjeriti ažuriranja na Android telefonu

Poznato je da se Android ažuriranja pojavljuju tijekom određenog vremena, a ne stižu odjednom na sve Android uređaje. Također ste primijetili da obavijesti o ažuriranju ponekad zaostaju te je sasvim moguće ručno provjeriti i instalirati ažuriranja, umjesto da čekaju obavijest o ažuriranju.

Provjerite ažuriranja na Android telefonu

Vaš je Android telefon prema zadanim postavkama postavljen da automatski provjerava ažuriranja softvera i pruža vam obavijest kad god je dostupno ažuriranje.

Međutim, kao što je već spomenuto, obavijesti mogu zaostajati za stvarnom dostupnošću ažuriranja, a također je moguće da ste propustili ili odbacili obavijest bez poduzimanja odgovarajućih mjera.

Bez obzira na možda, stvarno je lako provjeriti ima li ažuriranja na Android telefonu ili tabletu i instalirati ažuriranje, u slučaju da ono bude dostupno.

Ručno potražite ažuriranja na Android telefonu

Slijedite korake u nastavku da biste ručno provjerili ima li ažuriranja na Android telefonu ili tabletu.

1. Na početnom zaslonu svog Android telefona ili tableta dodirnite Postavke.

2. Na zaslonu postavki pomičite se dolje dok ne vidite O telefonu ili O uređaju i dodirnite ga.

3. Na sljedećem zaslonu dodirnite Ažuriranja sustava ili Ažuriranje softvera.

4. Na sljedećem zaslonu dodirnite na Ažuriraj sada.

5. Zatim ćete vidjeti skočni prozor, a zatim pritisnite OK (U redu) da biste potvrdili da želite da vaš uređaj provjeri i instalira ažuriranja, u slučaju da su dostupna.

6. Vaš će uređaj sada početi provjeravati ažuriranja.

7. Zatim ćete vidjeti skočni prozor ili reći da je "Vaš sustav ažuriran" ili obavijestiti o dostupnosti ažuriranja.

8. Ako je dostupno ažuriranje, vidjet ćete zaslon s informacijama da je dostupno ažuriranje. Kliknite na Preuzmi i instaliraj da biste započeli postupak ažuriranja uređaja na najnoviju verziju Androida kao dostupnu za vaš uređaj.