Kako promijeniti telefonski broj WhatsApp na Androidu

Možda ste naišli na potrebu promjene telefonskog broja WhatsApp na Android telefonu u slučaju da razmišljate o promjeni svog telefonskog broja ili ste već prešli na novi telefonski broj. U ovom postu prikazat ćemo vam korake za promjenu telefonskog broja WhatsApp na Android telefonu ili tabletu.

Promijenite WhatsApp telefonski broj na Androidu

Prvo, morate biti sigurni da je vaš novi telefonski broj doista aktivan i da li možete primati SMS poruke i pozive na Android telefon. Ovo je važno jer će vam WhatsApp na vaš novi broj telefona slati potvrdni kôd putem SMS poruke.

Nakon što ste spremni, slijedite korake u nastavku kako biste promijenili WhatsApp broj na svom Android telefonu ili tabletu.

1. Pokrenite WhatsApp na svom Android telefonu ili tabletu.

2. Dodirnite ikonu od 3 točke u gornjem desnom kutu zaslona (vidi sliku dolje).

3. U padajućem izborniku dodirnite Postavke (Pogledajte sliku dolje).

4. Zatim dodirnite Račun.

5. Dodirnite Promijeni broj.

Vidjet ćete poruku WhatsAppa koja sadrži kratke informacije o tome što se događa kada promijenite broj na WhatsApp-u.

6. Dodirnite Dalje.

7. Na sljedećem ekranu unesite svoj stari telefonski broj u prvi okvir, a novi telefonski broj u drugi okvir (vidi sliku dolje).

Napomena: morate unijeti telefonske brojeve zajedno s kodom zemlje. Na primjer, uvest ćete +1 kao kôd svoje države (u slučaju da živite u SAD-u i Kanadi), a slijedi vaš stvarni telefonski broj.

8. Dodirnite Gotovo da potvrdite ovu promjenu (Pogledajte sliku u 7. koraku gore).

9. Sad pričekajte SMS s WhatsAppa, SMS će sadržavati 6-znamenkasti kontrolni kôd.

10. Na sljedećem zaslonu unesite 6-znamenkasti kontrolni kôd i na WhatsApp-u potvrdite svoj novi broj.

Zapravo je važno shvatiti da je kontrolni kôd koji vam je poslao WhatsApp jedinstven za vaš uređaj i telefonski broj. Ne biste trebali pokušati pogoditi kontrolni kôd, ako previše puta unesete pogrešan kontrolni kôd, možete odgoditi postupak provjere.

Možete potvrditi i svoj novi broj tako da zatražite WhatsApp da nazove vaš broj. Samo dodirnite vezu Me na svom zaslonu.

Što se događa kada promijenite WhatsApp telefonski broj

Nakon provjere vašeg broja, vaš novi telefonski broj bit će registriran kao WhatsApp telefonski broj, a podaci vašeg starog računa preći će se na novi broj.

Nakon prelaska na novi telefonski broj WhatsApp, vaš račun povezan sa starim brojem bit će izbrisan. Vaši kontakti više neće vidjeti vaš stari telefonski broj na njihovom popisu kontakata WhatsApp.

Budući da će se vaš stari račun izbrisati, svi vaši podaci, uključujući vaš profil, grupe, povijest chatova i status plaćanja vašeg računa, bit će premješteni na novi račun.