Ima li Yahoo izlaznu poštu?

Zapravo nema neposrednog direktnog odgovora u vezi s Yahooom koji ima izlaznu mapu na svojoj platformi e-pošte, pogotovo sada kada je tehnologija mobilnog interneta proširila način na koji koristimo e-poštu. U osnovi, to je jedna od onih „da i ne“ situacija. Dva glavna čimbenika koja će odrediti imate li značajku odlazne pošte u svojoj Yahoo pošti je uređaj i platforma pomoću kojih pristupate svojoj e-pošti.

Višeznačnost

Iako bi se neki izrazi mogli koristiti naizmjenično, postoji velika razlika između polja Poslano i izlaza. "PC Magazine" jasno definira izlazni spremnik kao mapu koja sadrži poruku koja još nije poslana. Okvir Poslano, kao što naziv govori, sadrži poruke koje su već poslane. Tipično, poruka će ići u izlazni spremnik kada je pisac poruke zakaže za kasniju isporuku ili kad nije imao odgovarajuću vezu s Internetom kada je kliknuo "Pošalji".

Yahoo

Kratki pogled na Yahoo web poštu pokazuje da tamo nema mape za odlazne poruke. Postoje uobičajene mape, kao što su Primljena pošta, Skice, Poslano, Otpad i Neželjena pošta, ali to je to. U slučaju da pokušate poslati poruku bez odgovarajuće internetske veze, dobit ćete poruku o pogrešci koja jednostavno navodi da poruku nije moguće poslati. Ako niste zatvorili prozor preglednika, poruka će ostati tamo kakva je i bila. Ili, ako ste spremili skicu poruke, u mapi Skice bit će i njezina kopija.

Klijent

Nešto što bi moglo stvoriti dojam da Yahoo web pošta ima izlaznu poštu je ako za čitanje Yahoo pošte upotrebljavate klijent e-pošte, kao što je Microsoft Outlook. Platforma Microsoft Outlook uključuje izlaznu poštu, vjerojatno zato što je to klijent e-pošte za stolno računalo s kojim možete sastaviti e-poštu izvan mreže i poslati je kasnije nakon što budete na mreži. Dakle, ako biste Yahooovu poštu preuzimali putem IMAP-a ili POP-a u Microsoft Outlook ili neki drugi klijent, a vidjeli ste mapu s oznakom "Izlazne", to bi moglo stvoriti dojam da Yahoo ima izlaznu poštu. Međutim, u ovom je slučaju klijent taj koji ima izlaznu poštu, a ne Yahoo.

Mobilni

Mobiteli su zaista promijenili sve. Što se tiče Yahoo izlazne pošte, ovdje možete gotovo reći da Yahoo ima izlaznu poštu, posebno ako imate iOS ili Android telefon. Na obje ove platforme, izlazni spremnik pojavit će se privremeno na vašem Yahoo računu e-pošte ako poruka ne bude poslana i ostat će tamo dok je ponovno ne pošaljete ili izbrišete. Međutim, Yahoo jasno stavlja do znanja da je odlazna pošta stvarno proizvod uređaja koji koristite - kao što su Appleovi iOS uređaji - a ne vaša Yahoo pošta.