Kako pratiti i pronaći svoj izgubljeni Windows Phone

Dobra stvar kod Windows telefona je što su jeftini u usporedbi s drugim telefonima i imaju ugrađenu značajku za praćenje i pronalaženje vašeg izgubljenog telefona.

Pronađite izgubljeni Windows Phone pomoću "Pronađi moj telefon"

Pronađi moj telefon značajka je koja je unaprijed instalirana u svaki Windows 8 telefon. Evo zahtjeva za pronalaženje i pronalazak izgubljenog telefona pomoću značajke "Pronađi moj telefon":

  • Računalo s internetskom vezom.
  • Način rada u zrakoplovu mora biti isključen na vašem telefonu prije nego što se izgubio ili ukrao.
  • Morate na vašem telefonu značajka biti omogućena prije nego što je izgubljena ili ukradena.

Kako se koristi Pronađi moj telefon

Evo kako da pronađem svoj telefon pomoću programa Pronađi moj telefon.

  1. Idite na web mjesto Windows Phone: Upotrijebite ovu vezu
  2. Prijavite se na Microsoftov račun povezan s telefonom.
  3. Kliknite gumb Pronađi moj telefon .
  4. Windows će pokušati pronaći vaš telefon.
  5. Omogućit će vam se tri mogućnosti: Ring, Lock & Erase.

Zvoni telefon

Možete odabrati opciju "Zvoni telefon" da biste zvonili telefonom punom glasnoćom, čak i ako je podešen na način vibriranja. Ova je značajka zaista korisna ako ste izgubili telefon u svojoj kući.

Da biste nazvali telefon, jednostavno pritisnite vezu za zvono. Nakon toga od vas će se tražiti da unesete svoj telefonski broj. Unesite telefonski broj povezan s izgubljenim telefonom.

Trebali biste biti u mogućnosti locirati telefon ako čujete kako zvoni u vašoj kući ili mu netko odgovara.

Nije neuobičajeno da telefon u vašoj kući ili kući vašeg prijatelja zamijeni osobno ili netko drugi koji je imao pristup telefonu.

Zaključajte telefon

Ovu opciju možete zaključati kako biste zaključali telefon i spriječili njegovu zlouporabu. Dobra stvar ove opcije je da djeluje čak i ako niste postavili lozinku da biste zaštitili telefon.

Ako na vašem telefonu nije već postavljena lozinka, od vas će se zatražiti da je unesete. Jednom kada postavite lozinku telefon će se zaključati.

Možete unijeti i prilagođenu poruku sa svojim kontaktnim podacima u slučaju da netko pronađe vaš telefon. Poruka će se prikazati na zaključanom zaslonu.

Brisanje podataka na telefonu

Ova opcija briše sve podatke na vašem telefonu. Brisanjem svih podataka telefon će biti postavljen na tvorničke postavke.

Učinite to samo ako na telefonu imate zaista važne informacije i ne želite da ih itko vidi.

Jednom kada kliknete na brisanje, Windows će vas upozoriti i možete reći da želite izbrisati svu memoriju ili reći otkazati ako ste se predomislili.