Kako pratiti GPS mobitela vašeg djeteta

Iako je nemoguće uvijek biti tu da zaštitite svoje dijete, GPS tehnologija može vam pomoći da locirate djetetov telefon, a vjerojatno i dijete. Razne aplikacije za praćenje za uređaje Apple i Android, iako korisne za pronalaženje izgubljenog telefona, također su korisne u praćenju boravišta vašeg djeteta. Ako GPS bude uključen i pokrenut u pozadini, omogućuje vam praćenje telefona na virtualnoj karti, koristeći usluge lokacije uređaja.

GPS priručnik za pametni telefon

GPS sa pametnim telefonom malo se razlikuje od satelitskih uređaja. Pametni telefon GPS ne koristi satelitske podatke izravno, oslanjajući se na triangulaciju ćelijskog tornja za crtanje mjesta na mrežnoj karti jedinice. Međutim, sve dok je telefon u dometu mobilnih stupova i dobiva signal, GPS funkcije rade. Međutim, ako vaše dijete završi izvan dometa bilo kojeg ćelijskog prijema, ove funkcije neće raditi kako je predviđeno. To je presudno važno, pogotovo ako znate da će vaše dijete putovati u ruralna područja, na kampiranje ili u inozemstvo na predavanje.

Pronađi moj iPhone

Appleov logički naslov "Nađi moj iPhone" zahtijeva da aplikacija bude instalirana na telefon vašeg djeteta. Sve dok imate pristup Apple računu i podacima o lozinci, možete brzo pronaći uređaj. Uključite značajku na dječjem telefonu dodirom na "Postavke", a zatim "iCloud". Prijeđite prstom prema dolje dok ne vidite klizač "Pronađi moj iPhone". Preokrenite prekidač udesno da biste aktivirali značajku. Idite na mrežu na www.icloud.com i unesite Apple ID i lozinku. Kliknite ikonu radara "Pronađi moj iPhone". Za nekoliko sekundi svi Apple uređaji s aplikacijom koji su uključeni i povezani s iCloudom pojavit će se na karti označenoj ikonama pushtacka u boji. Klikom na oblačić koji se pojavi iznad ikone možete locirati telefon do razine ulice. Iako ovo nije 100 posto precizno, aplikacija će vas odvesti na nekoliko stotina metara od stvarnog mjesta uređaja.

Android opcije

Androidov odgovor na pronalaženje izgubljenih telefona ili korisnika telefona je Gdje je moj droid. Ugodna značajka ove aplikacije je da ne trebate koristiti drugi Android telefon da biste pronašli djetetov uređaj. Možete ga pronaći slanjem poruke "WMD GPS" na telefon vašeg djeteta, a zatim pričekajte otprilike 5 minuta da odgovori dok GPS usluga radi. Tada ćete dobiti koordinate karte, vezu Google Maps i najbližu adresu Android uređaja. Kucanjem na vezu Google Maps otvara se virtualna karta slična Appleovoj, koja vam pokazuje lokaciju unutar nekoliko stotina metara od stvarne lokacije. Gdje je moj Droid omogućuje vam promjenu riječi naredbene tipke ili "riječi pažnje" kako biste probudili jedinicu i učinili da jedinica zvoni određenim tonom u slučaju da vaše dijete ignorira standardnu ​​melodiju zvona. Plan B sličan je Gdje je moj droid, ali omogućuje vam da instalirate Mugshot iz aplikacije Kaspersky nakon što telefon i korisnik nestane. Mugshot iz tvrtke Kaspersky fotografira područje oko telefona pomoću udaljene naredbe koju izdate. Iako je ovo ograničene korisnosti ako je uređaj u džepu ili strpan u ruksak, ako dijete nosi uređaj, možda ćete moći potražiti tragove o položaju jedinice.

Savjeti i savjeti

Lokacijske usluge za Apple i Android uređaje moraju se aktivirati prije pronalaska uređaja na virtualnoj mapi. Te se usluge nalaze u odgovarajućim postavkama uređaja ili u mapama za postavljanje. Bitno je da se jedinica naplati da je locira. Iz tog razloga možda neće biti loše koristiti obiteljsku stanicu za punjenje na središnjem mjestu koje vi kao roditelj možete nadzirati, osiguravajući da uređaj bude svjež i spreman za rad svaki dan. Ako želite da telefon funkcionira samo kao lokacijski uređaj, možete postaviti lozinku koju samo vi znate za uređaj. To sprječava pražnjenje baterije zbog upotrebe, a istovremeno sprječava uklanjanje ili isključivanje lokacije koja vam treba. Uvijek imajte usmeni ili pisani plan puta, osim što se vraćate na kartu usluge lokacije.