Možete li vidjeti je li DM pročitan na Twitteru?

Twitterov sustav izravnih poruka djeluje poput osnovne verzije e-pošte. DM pošta vas upozorava kad god imate novu dolaznu poruku koju niste pročitali; međutim, ne obavještava vas kada su pročitani DM-ovi koje ste prethodno poslali. Poruke se mogu čitati i upravljati s web sučelja i većine mobilnih aplikacija i klijenata trećih strana.

Nepročitani DM-ovi

Ako u pristigloj pošti na Twitteru imate nepročitanu izravnu poruku, ikona "Ja" na glavnom web sučelju svijetli plavo. Kliknite ikonu da biste posjetili svoj profil i vidjet ćete plavu mrlju pored ikone pošte koja označava novu nepročitanu poruku. Kliknite ikonu pošte da biste pogledali svoje najnovije DM-ove poredane po kontaktima. Mobilne Twitter aplikacije i drugi klijenti obrađuju izravne poruke na malo drugačije načine - službeni klijent TweetDeck, na primjer, koristi zasebni stupac za DM-ove, s novim nepročitanim porukama označenim plavom točkom.

DM pravila i ograničenja

Izravne poruke ograničene su na 140 znakova, poput samih tweetova. Mogu se uključiti veze, ali ne i fotografije ili lokacije. Svatko koga pratite na Twitteru i tko vas prati zauzvrat, može vam poslati izravnu poruku. Twitter mreža omogućuje pregled samo najnovijih 100 DM-a, uključujući poslane i primljene poruke. Stariji DM arhiviraju se i u budućnosti će biti dostupni korisnicima.

Upravljanje DM-ovima

DM-ovima se upravlja iz prozora Direct Messages koji se pojavljuje kad kliknete ikonu pošte na stranici vašeg profila. Kliknite "Nova poruka" i unesite korisničko ime korisnika Twittera da biste mu poslali novi DM. Alternativno, odaberite jednu od postojećih niti da biste vidjeli poruke razmijenjene s određenim kontaktom. Kliknite ikonu otpada da biste izbrisali poruku ili upišite novu poruku u donji okvir.

Rješavanje problema

Budite oprezni kada kliknete na linkove koji su vam poslani putem DM-a bez prethodne provjere kod pošiljatelja. Hakirani Twitter računi često se koriste za širenje zlonamjernih veza putem DM-a. Twitter je u prošlosti povremeno imao problema s DM funkcionalnošću - ažuriranja potražite na službenom @support računu i u centru za pomoć. Ako primate DM-ove od sebe, provjerite aplikacije kojima ste dali pristup Twitteru (putem kartice "Aplikacije" na stranici Postavke) i opozovite one koje više ne koristite.