Kako napraviti Firefox otvorenim RTSP adresama (3 koraka)

Protokol strujanja u stvarnom vremenu mrežni je protokol koji se koristi za prijenos medija u stvarnom vremenu. Na sličan način kao HTTP - koji se koristi za prijenos HTML-a - RTSP se može koristiti putem mreže ili weba. Međutim, sa svojim zadanim postavkama, Firefox ne može obraditi RTSP adrese. Da biste Firefoxu omogućili mogućnost otvaranja RTSP adresa, dodajte novi unos u Firefoxovu konfiguracijsku datoteku. Firefox zatim traži da odaberete program koji će otvoriti medij svaki put kad posjetite RSTP adresu.

Korak 1

Otvorite Firefox, upišite "about: config" (izostavite citate) u adresnu traku, a zatim kliknite gumb "Bit ću oprezan, obećavam" kada se pojavi stranica s upozorenjem.

Korak 2

Desnom tipkom miša kliknite bilo gdje na stranici i odaberite stavku "Novo" u kontekstnom izborniku. Odaberite "Boolean" iz podizbornika, upišite "network.protocol-handler.expose.rtsp" (izostavite navodnike), a zatim pritisnite "Enter".

Na padajućem izborniku odaberite "False", a zatim pritisnite "Enter" da biste spremili novi unos. Zatvorite karticu about: config u Firefoxu, a zatim u pregledniku idite na RTSP adresu. Pojavit će se upit za Firefox u kojem se traži da odaberete program kojim ćete otvoriti medij za strujanje. Označite potvrdni okvir u upitu da biste uvijek koristili odabrani program, ako je primjenjivo.