Kako omogućiti Mac Shift način rada na Macu

Poznato je da plavo svjetlo koje dolazi sa zaslona računala i pametnih telefona ometa kvalitetu spavanja. Stoga na svom Mac računalu možete omogućiti način noćne izmjene i umanjiti taj štetni utjecaj korištenja računala noću.

Night Shift Mode na Macu

Ranije je sa iOS 9.3 Apple dovodio Night Shift na iOS uređaje, a sada je Apple uveo Night Shift Mode na Mac računala s nadogradnjom na Mac OS Sierra 10.12.4.

Način noćne promjene mijenja temperaturu boje na ekranu vašeg Maca iz jakog plavog svjetla u prigušeno žuto svjetlo čim sunce zađe.

Ova promjena temperature boje noću je korisna jer se kaže da uobičajena plava svjetlost koju emitiraju elektronički uređaji štetno utječe na vaš obrazac spavanja, što bi mogao biti razlog zašto ne možete spavati nakon korištenja elektroničkog uređaja.

U ovom članku prikazujemo vam 3 načina na koji ćete omogućiti Mac Night način rada na Mac računalu, a također ćemo pronaći korake za podešavanje temperature boje u načinu Night Shift.

Omogućite način noćne promjene pomoću Siri

Najlakši način za omogućavanje načina noćne promjene na vašem Macu je korištenje Siri.

1. Kliknite ikonu Siri s gornje trake izbornika ili kliknite ikonu Siri s priključne ploče vašeg Mac-a

2. Zatim recite "Uključi noćnu smjenu"

To je to! Način noćne smjene sada će biti uključen.

Omogućite način noćne promjene pomoću Centra za obavijesti

Još jedan brz i jednostavan način omogućavanja načina noćne smjene na vašem Macu je upotreba centra za obavijesti.

1. Kliknite ikonu obavijesti u gornjem desnom kutu zaslona

2. Zatim provjerite jeste li na kartici Danas i uključite način noćne promjene klikom na klizač (Pogledajte sliku dolje).

Omogućite način noćne promjene na Mac računalu pomoću postavki sustava

Osim omogućavanja načina noćne promjene pomoću programa Siri i centra za obavijesti, način noćne promjene možete omogućiti i putem postavki sustava.

1. Kliknite ikonu Apple izbornika u gornjem desnom kutu zaslona, ​​a zatim kliknite Postavke sustava s padajućeg izbornika.

2. Na zaslonu postavki sustava kliknite na Prikazi (pogledajte sliku dolje)

3. Na zaslonu s postavkama zaslona pritisnite karticu Night Shift i zatim kliknite okvir pored Schedule (Pogledajte sliku dolje)

4. Na padajućem izborniku odaberite opciju Zalazak sunca do Izlaska ili odaberite Prilagođeno.

Odabirom Sunset za Izlazak Sunca automatski će se omogućiti Night Shift čim zađe sunce i onemogućit će Night Shift čim izlazi sunce. S druge strane, odabir Custom omogućuje vam da precizno odredite u koje vrijeme želite uključiti Night Shift i u koje vrijeme želite isključiti Night Shift.

Promijenite temperaturu boje u načinu noćne promjene

Kao što je spomenuto ranije, temperaturu boje možete promijeniti u načinu rada noćne promene na nešto što bolje odgovara vašim očima.

1. Kliknite na ikonu Apple izbornika, a zatim kliknite na System Preferences

2. Sljedeći klik na Displays (Prikaz), a zatim na karticu Night Shift

3. Na zaslonu postavljanja Night Shift pronađite opciju Temperatura boje i pomaknite klizač pored nje lijevo kako bi boja bila manje topla i desna kako bi boja postala toplija.