Kako poslati kontakt vCard s iPhonea

iPhone koristi vCard format za pohranu i prijenos podataka o kontaktima. U nastavku ćete pronaći korake za slanje Contact vCard-a s iPhonea drugima koristeći e-poštu, iMessage i druge metode.

Pošalji kontakt vCard s iPhonea

Kad netko zatraži vaše kontaktne podatke ili podatke nekoga s vašeg popisa kontakata, možete ih proslijediti telefonom ili koristiti značajku dijeljenja kontakta dostupnu na iPhoneu.

Značajka Dijeljenje kontakta na iPhoneu omogućuje vam slanje vCard-a putem AirDropa, iMessage-a, e-pošte, WhatsApp-a i drugih.

Format vCard podržan je na iOS-u, Androidu, Windows-u i većini povezanih aplikacijskih aplikacija za treći dio.

Koraci za slanje vCard kontakata s iPhonea

Slijedite dolje navedene korake za slanje vCard-a s vašeg iPhonea nekome tko traži vaše podatke za kontakt ili osobu s vašeg popisa kontakata.

1. Na početnom zaslonu vašeg iPhonea dodirnite ikonu Phone.

2. Dodirnite karticu Kontakti koja se nalazi pri dnu zaslona.

3. Na sljedećem zaslonu dodirnite svoje ime (u slučaju da želite poslati svoje podatke za kontakt) ili dodirnite kontakt čiji vCard želite poslati.

4. Na stranici Kontakti se pomaknite prema dolje i dodirnite opciju Dijeljenje kontakata.

5. U skočnom prozoru koji se pojavi dodirnite Mail za slanje vCard kontakata putem e-pošte ili možete dodirnuti i Message, WhatsApp ili ikonu AirDrop za prijenos podataka o kontaktu pomoću AirDropa.

6. Ako dodirnete Email, vidjet ćete da se aplikacija e-pošte otvara sa zaslonom Nova e-pošta i omogućava vam odabir primatelja e-pošte i slanje vCard kontakata kao prilog e-pošti.

Nakon što se e-pošta pošalje s vašeg iPhonea, primatelj e-pošte će dobiti e-poštu s .vcf datotekom kao prilog.

Dotaknite .vcf prilog otvorit će se kontaktna vCard kartica, omogućujući primatelju da vidi detalje kontakta u organiziranom formatu vCard.