Zašto se moj telefon pregrijava?

Normalno je da se telefoni s vremena na vrijeme zagriju, a mogu se čak i zagrijati kad se bave intenzivnim zadacima, poput streaminga, preuzimanja ili punjenja. Ali ako vam se telefon previše zagrije za rukovanje, zagrije se bez očitih razloga ili se neće ohladiti, morate shvatiti zašto. To je možda zbog mjesta na kojem držite telefon i načina na koji ga koristite; baterije i punjači također ponekad pregriju telefone. Prije nego što zatražite pomoć od svog mobilnog operatera ili proizvođača telefona, provjerite možete li problem riješiti sami.

Pohrana i koferi

Ako se telefon pregrije kad ga držite u džepu, torbici ili futroli, možda blokirate njegove otvore. Ako zrak ne može cirkulirati oko telefona, ne može se rashladiti i samo će se zagrijati. Pronađite drugi način za nošenje telefona ili ga neko vrijeme izvadite iz futrole. Ako se telefon prestane zagrijavati, pronašli ste rješenje. Ako ne želite promijeniti način na koji nosite telefon, pokušajte ga isključiti dok je u džepu ili torbici.

Pregrijavanje baterija

Ponekad se baterije pregriju i telefon postaju vrući nego što bi trebao biti. To se može dogoditi kako vaša baterija stari i postaje manje učinkovita ili ako dođe do kvara. Možda ćete imati problema i s pregrijavanjem ako ste izvornu bateriju zamijenili jeftinijom baterijom treće strane. Ako možete zamijeniti bateriju, isprobajte novu ili se vratite na odobreni model. Ako imate ugrađenu bateriju, obratite se proizvođaču ili dobavljaču mobitela - ako je telefon još uvijek u jamstvu, možda ispunjavate uvjete za besplatnu zamjenu.

Izravna toplina i sunčeva svjetlost

Ako je vaš telefon pored izravnog izvora topline ili ostavljen na suncu, može se pregrijati. Možete imati problema i ako ga pohranite pored drugih elektroničkih uređaja. Držite ga dalje od topline i izravne sunčeve svjetlosti. Nemojte ga dugo čuvati u parkiranom automobilu. Za vrućih dana temperatura će znatno porasti, zagrijavajući telefon čak i ako ga isključite i spremite u pretinac za rukavice.

Problemi s aplikacijama

Neke aplikacije i usluge otežavaju rad sustava za obradu vašeg telefona i mogu ga pregrijati. Na primjer, to se može dogoditi ako upotrebljavate aplikacije koje koriste usluge lokacije i navigacije ili ako igrate igru ​​koja koristi puno sistemskih resursa. Također može predstavljati problem ako istodobno radi puno aplikacija ili ako jedna od njih razvije problem. Zatvorite sve svoje aplikacije i provjerite hoće li se telefon početi hladiti. Ako ne, isključite ga, pustite da se potpuno ohladi i ponovno pokrenite.

Problemi s punjenjem

Ako se telefon tijekom punjenja pregrije, možda imate problema s baterijom ili punjačem. To se ponekad događa ako ne koristite punjač koji je odobrio proizvođač. Telefoni se obično zagriju ako ih koristite dok se pune, pogotovo ako radite nešto što zauzima mnogo procesorske snage. Neki se telefoni također više zagrijavaju ako ih upotrebljavate kad su slabo napunjeni. Obavezno koristite odgovarajući punjač za telefon. Nemojte ga koristiti dok se puni i provjerite ima li razlike.