Kako čitati podatke pohranjene na SIM kartici

Kartice modula identiteta pretplatnika pametne su memorijske kartice koje koriste GSM ili CDMA mobiteli za pohranu identiteta korisnika, mrežne provjere autentičnosti, osobnih sigurnosnih podataka, tekstualnih poruka i telefonskih brojeva kontakata i adresa e-pošte. SIM kartice mogu čitati drugi kompatibilni mobiteli i čitači pametnih kartica pomoću posebnog softvera. Da biste pročitali zaključanu SIM karticu, nazovite mobilnog operatera da biste dobili osobni identifikacijski broj ili ključ za otključavanje PIN-a koji su povezani sa vašom SIM karticom. Zatim na SIM kartici možete napraviti sigurnosne kopije ili izmijeniti svoje kontakte i tekstualne poruke.

Korak 1

Kupite USB čitač SIM kartice, kao što je Kodak A270 72-u-1 čitač / pisač kartica, ako planirate čitati podatke sa SIM kartice na uređaju koji nije mobitel.

Korak 2

Spojite čitač SIM kartice na USB priključak na računalu.

3. korak

Prijavite se na računalo s administratorskim računom da biste preuzeli i instalirali upravljačke programe čitača kartica ili instalirali softver s CD-a s opremom. Slijedite upute na zaslonu da biste dovršili instalaciju.

4. korak

Isključite mobitel.

Korak 5

Uklonite stražnji poklopac mobitela, a zatim uklonite bateriju.

Korak 6

Izvadite SIM karticu iz utora za SIM karticu telefona.

7. korak

Umetnite SIM karticu u čitač.

Kliknite "Start", "Programi", "SIM Editor", a zatim "SIM Card Editor 4.0". Odaberite SIM karticu da biste započeli s uređivanjem i čitanjem podataka pohranjenih na njoj.