Kako omogućiti kameru na ASUS-u

Asusova prijenosna računala, tableti i neka stolna računala imaju barem jednu kameru ugrađenu iznad zaslona. Mnogi imaju i drugu stražnju kameru. Aktiviranje kamere je u osnovi isto na bilo kojem Asusovom uređaju, uz samo male varijacije, ovisno o tome ima li Windows 8 ili Android operativni sustav.

Korištenje aplikacije Camera

Na Asusovim uređajima s Windowsima 8 ili Androidom aplikaciju Camera možete pokrenuti sa radne površine ili početnog zaslona. U sustavu Windows 8 kliknite ili dodirnite pločicu "Kamera" na radnoj površini. Na Android uređaju dodirnite aplikaciju "Kamera" koja se nalazi na dnu zaslona. Ovu aplikaciju možete koristiti za fotografiranje ili snimanje videozapisa. Druge aplikacije poput Skypea također će aktivirati kameru kad ih pokrenete.

Pristup zaključanom zaslonu

I na Windows i na Android uređajima možete brzo pristupiti Asusovoj kameri sa zaključanog zaslona bez unosa zaporke. U sustavu Windows 8 prijeđite prstom prema zaključanom zaslonu prema dolje ili kliknite i povucite miš prema dolje da biste otvorili aplikaciju Kamera. Na Android uređaju dodirnite ikonu brave i povucite je na ikonu "Kamera" da biste odmah pristupili kameri. Da biste vidjeli fotografiju koju ste snimili, morat ćete otključati zaslon.