Možete li pratiti e-poštu koju ste primili s iPhonea?

Bilo kojoj e-pošti koju ste primili moguće je pronaći na IP adresi koja je izvorno poslala e-poštu. Najlakše je izravno identificirati pošiljatelja ako se IP adresa ne mijenja često ili se uopće ne mijenja. Međutim, gotovo sve IP adrese koje se koriste za potrošače, uključujući one s iPhonea, dinamične su. To znači da će se adresa vjerojatno promijeniti svaki put kad se iPhone poveže s mrežom. Iz tog je razloga teško zajamčiti da je IP adresa koja šalje e-poštu iPhone ili neki drugi uređaj. Međutim, možete usporediti nepoznatu IP adresu s izvornom e-poštom s IP adresama poznatih pošiljatelja u vašem poštanskom sandučiću kako biste stekli više povjerenja u identificiranje izvora.

Korak 1

Pogledajte cijelo zaglavlje e-pošte e-pošte kojoj želite ući u trag. Puno zaglavlje nije zadano prikazano u mnogim čitačima e-pošte, tako da morate pronaći postavku koja će vam omogućiti da vidite cjelovito zaglavlje e-pošte. Na primjer, u Microsoft Outlooku, dvaput kliknite na e-poruku da biste je otvorili u vlastitom prozoru, a zatim kliknite "Datoteka", a zatim "Svojstva". Puno zaglavlje nalazi se na dnu prozora "Svojstva".

Korak 2

Pronađite retke u zaglavlju e-pošte za "Predmet" ili "Datum". Ovi će se redovi nalaziti prema dnu punog zaglavlja e-pošte.

3. korak

Pažljivo pogledajte svaku liniju koja se vraća na vrh zaglavlja. Prepoznajte prvi redak koji vidite s bilo kojim tekstom sličnim "Primljeno od" ili "X primljeno: od". Uobičajena pogreška je upotreba retka s tekstom "Primljeno od". Važno je da je u retku ključna riječ "od".

Pronađite IP adresu u retku koji sadrži tekst sličan "primljenom od". Ovo je IP adresa iz koje je potekla e-pošta. Ako sumnjate da je e-pošta drugog vašeg kontakta, možete usporediti ovu IP adresu s drugim e-porukama primljenim od istog pošiljatelja.