Kako postaviti kabelski internet s računalom

Kabelski Internet donosi internet velike brzine ili širokopojasni pristup u dom brzinom više od 10 puta bržom od modemske veze. Kada započne kabelska internetska usluga, tehničar dolazi ožičiti vaš dom kabelskom linijom i instalirati kabelski modem. Pretplatnik je često odgovoran za povezivanje i postavljanje računala u kući za pristup Internetu. Ako u svom domu imate više računala, možete koristiti usmjerivač za internetsku vezu s nekoliko računala.

Korak 1

Spojite jedan kraj Ethernet kabela na priključak na kabelskom modemu s oznakom "Internet" ili "Ethernet".

Korak 2

Umetnite Ethernet kabel u mrežni priključak na računalu. Luka se nalazi na stražnjoj strani računala. Ako koristite usmjerivač, ovaj se kraj kabela spaja na prvi priključak s lijeve strane bežičnog usmjerivača. Provjerite je li uključeno zeleno svjetlo s druge strane usmjerivača.

3. korak

Umetnite drugi Ethernet kabel u sljedeći dostupan port na usmjerivaču i spojite drugi kraj na mrežni priključak računala. Ponovite ovaj korak za svako računalo kojem je potrebna internetska veza.

4. korak

Pritisnite gumb napajanja na računalu za pokretanje sustava Windows. Kliknite "Start", a zatim "Control Panel".

Korak 5

U okvir za pretraživanje upišite "Mreža", a zatim kliknite "Centar za mrežu i dijeljenje".

Korak 6

Kliknite "Postavi novu vezu ili mrežu", a zatim dvokliknite "Poveži se s Internetom". Windowsu će trebati nekoliko sekundi da poveže vaše računalo s Internetom.

Kliknite "Start", a zatim "Programi" i zatim kliknite "Internet Explorer" da biste testirali internetsku vezu. Unesite URL u adresnu traku i pritisnite "Enter".