Alternativa mobitelima

Mobiteli su pomogli transformirati komunikaciju. No poteškoće poput problema s vezom i troškova mogu vas navesti da potražite alternativu usluzi mobitela. Postoji više mogućnosti, od kojih svaka ima prednosti i nedostatke - a sve zahtijevaju pristup Internetu.

Wi-Fi telefoni

Wi-Fi telefoni dizajnirani su da iskoriste prednosti bežičnih internetskih mreža, tako da te mreže možete koristiti umjesto mreža mobilnih telefona. Jedna od prednosti korištenja ovih telefona je ta što je trošak koji varira ovisno o davatelju usluga općenito manji od korištenja usluge mobitela. Mana je što možda nećete uvijek imati pristup bežičnoj mreži. Skype izrađuje Wi-Fi telefon - koji sliči na mobitel - koji može pozivati ​​Skype ili telefonirati izvan Skypeove platforme. Za popis ostalih Wi-Fi telefona pogledajte Resursi.

VoIP uređaji

Uređaji za glas putem internetskog protokola (VoIP), kao što su MagicJack i Net Duo, omogućuju vam da svoj tradicionalni fiksni telefon pretvorite u jeftiniji mobilni uređaj. Oba uređaja služe kao sučelje između vašeg fiksnog telefona i Interneta, a vaši se telefonski pozivi prenose putem Interneta, umjesto putem kabelske ili telefonske linije. Obično morate povezati fiksni telefon i računalo ili modem / usmjerivač s uređajem, a u osnovi ste postavljeni. Wi-Fi uređaj Net Duo omogućuje vam povezivanje putem bežične mreže, tako da vam nije potrebno priključiti modem / usmjerivač - mali fiksni telefon i uređaj možete donijeti na bilo koje mjesto na koje možete priključiti uređaj u utičnicu i spojite se na bežičnu mrežu, a zatim upućujte i primajte pozive. Svaki uređaj daje vam govornu poštu i košta oko 100 USD ili manje za hardver i godišnje naknade. Od datuma objavljivanja očekuje se da MagicJack ponudi vlastiti Wi-Fi uređaj.

VoIP programi

VoIP programi kao što su Google Voice, ooVoo i Skype pretvaraju vaše prijenosno računalo ili prijenosno računalo u neku vrstu mobilnog telefona. Google Voiceom možete telefonirati na bilo koji fiksni ili mobitel (u SAD-u i Kanadi), a možete pozivati ​​putem ooVoo-a i Skype-a za nominalne naknade. Međutim, putem računala Google Voice ili ooVoo ne možete primati telefonske pozive putem računala. Međutim, možete dobiti Googleov telefonski broj koji zvoni na vašem mobilnom ili fiksnom telefonu kad ga ljudi nazovu. Skype vam omogućuje kupnju telefonskog broja pomoću kojeg možete primati pozive putem računala i Skype platforme.

Video chat i tekstualni programi

Google, ooVoo i Skype daju vam mogućnost provođenja video razgovora s drugima koristeći isti Google, ooVoo ili Skype softver. Nadalje, Facebook, koristeći Skype i ooVoo tehnologiju, omogućuje vam upućivanje video poziva onima s kojima ste povezani. Ako ste mobitel uglavnom koristili za slanje tekstualnih poruka, SMS poruke možete slati putem Googleove Gmail platforme, Yahoo Messengera i Skypea.