Kako isključiti automatsko ažuriranje aplikacija na Android telefonu

Iako su automatske nadogradnje aplikacija korisne za ažuriranje softvera na uređaju, neki korisnici smatraju da su Automatska ažuriranja prilično neugodna i žele isključiti automatska ažuriranja aplikacija na Androidu.

Automatska ažuriranja aplikacija na Androidu

Kao što ime sugerira, značajka automatskog ažuriranja aplikacija na Android uređajima osmišljena je za automatsko instaliranje ažuriranja softvera čim ih programeri aplikacija stave na raspolaganje.

Međutim, to se ne sviđa korisnicima koji ne vole ažuriranje aplikacija u pozadini dok su u sredini korištenja svog uređaja. Čini se da ovo predstavlja zabrinutost, jer pozadinske nadogradnje mogu usporiti uređaj i potrošiti vijek trajanja baterije, baš kad ne želite takve rezultate.

Također, automatske nadogradnje aplikacija ne sviđaju se korisnicima koji uvijek vole vidjeti što je uključeno u Ažuriranje prije nego što svom uređaju dopuste da instalira bilo kakva ažuriranja.

Mnogi su korisnici koji žele isključiti automatske nadogradnje aplikacija na svom Android telefonu zbog bojazni da bi takva ažuriranja mogla pojesti skupe mobilne podatke na svojim uređajima.

Međutim, postoji način da se spriječi automatsko ažuriranje aplikacija putem mobilne veze i osigura da se ažuriranja isporučuju samo dok je vaš uređaj spojen na WiFi vezu.

Omogući automatsko ažuriranje aplikacija samo putem WiFi

Ako volite automatsko ažuriranje aplikacija, ali ste zabrinuti da bi ta značajka mogla progutati vaše podatke, možete iskoristiti sljedeće korake kako biste osigurali da se automatske nadogradnje aplikacija isporučuju samo putem WiFi veze na vašem Android telefonu.

1. Otvorite Google Play trgovinu na Android telefonu i dodirnite ikonu 3 retka koja se nalazi u gornjem lijevom kutu zaslona (Pogledajte sliku dolje).

2. Nakon toga s padajućeg izbornika dodirnite Postavke.

3. Na sljedećem zaslonu dodirnite opciju Automatsko ažuriranje aplikacija

4. Na skočnom prozoru odaberite opciju za automatsko ažuriranje aplikacija samo preko WiFi.

Isključite automatsko ažuriranje aplikacija na Android telefonu

Slijedite dolje navedene korake da biste potpuno isključili automatsko ažuriranje aplikacija na Android telefonu ili tabletu.

1. Otvorite Google Play trgovinu na Android telefonu ili tabletu.

2. Zatim dodirnite ikonu 3 retka koja se nalazi u gornjem lijevom kutu zaslona (Pogledajte sliku dolje).

3. Na padajućem izborniku dodirnite Postavke

4. Na sljedećem zaslonu dodirnite opciju Automatsko ažuriranje aplikacija.

5. Na skočnom prozoru odaberite opciju Ne automatski ažuriraj aplikacije

Pomoću ove postavke više nećete pronaći svoj uređaj Automatsko ažuriranje aplikacija u pozadini i imat ćete potpunu kontrolu nad ažuriranjem aplikacija na svom uređaju.