Kako isporučiti LCD TV

Isporuka LCD televizora može biti skupa zbog veličine uređaja i materijala za pakiranje potrebnog da spriječi lomljenje zaslona tijekom prijenosa. Budući da su LCD zasloni krhki, čak i najbolji posao pakiranja ne osigurava da će uređaj stići na odredište u jednom komadu. Nakon što ste sigurno spakirali televizor, odnesite ga brodaru, poput UPS-a, FedExa ili USPS-a, da ga pošalje. Osiguranje kupnje može pokriti cijeli ili dio troškova ako se uređaj pokvari.

Pričvrstite ploču naprijed

Iako je cijeli LCD uređaj sklon fizičkim oštećenjima, zaslon je najkrhkiji dio. Zaslonu možete pružiti dodatnu zaštitu pričvršćivanjem Masonite ploče ili debelog kartona koji je izrezan na veličinu zaslona, ​​uključujući okvir, preko prednje strane televizora. Zaštitnu ploču može držati drugi transportni materijal.

Obloga s mjehurićima i antistatičke navlake

Ako je moguće, ponovno upotrijebite antistatički list koji ste dobili uz televizor. U suprotnom, zamjena novom pločom pomoći će zaštiti uređaja. Neki televizori imaju odvojivu bazu. Ako je to slučaj, u ovom trenutku uklonite podnožje ako nije potrebno i učvrstite uređaj na nosaču stiropora. Televizor možete zaštititi izrađivanjem vrećice za omotavanje mjehurića za zaslon ili omotavanjem zaslona nekoliko puta omotačem mjehurića. Obloga s mjehurićima može se zalijepiti trakom kako bi se zatvorila i trebala bi pokriti sve strane televizora.

Pakiranje kutije

Ako i dalje imate originalnu stezaljku od stiropora i bilo koju drugu originalnu ambalažu, postavite zaslon unutar preostalog materijala na isti način na koji je isporučen. U suprotnom možete naručiti prilagođeni komplet za montiranje stiropora za televizor ili stiropor po mjeri kako biste učvrstili uređaj na mjestu. Ispraznite prazne dijelove kutije stiroporom po mjeri i antistatičkim kikirikijem. Televizor također možete zamotati u mekanu, pahuljastu deku kako biste ga zaštitili. Prekrivači se mogu koristiti umjesto otpreme kikirikija za popunjavanje praznog prostora, ali mogu nositi rizik od statičkih oštećenja. Televizor bi trebao imati minimalnu pokretljivost u prepunoj kutiji.

Ponovno upotrijebite izvorni okvir

Ako još uvijek imate originalnu kutiju televizora, ponovno je upotrijebite u postupku otpreme. Otpremanje televizora u originalnoj kutiji predstavlja rizik, jer se kutija s vremenom strukturno razgradila. Umjesto toga, stavite originalnu kutiju u veću, novu kutiju koja ima najmanje dva centimetra slobodnog prostora u svim dimenzijama za držanje obloga. Dno kutije napunite slojem ili dva otpremnog kikirikija ili izrežite stiropor, stavite originalnu kutiju na vrh ambalaže i okružite kutiju sa svih strana s više ambalaže tako da se ne pomiče. Ako nemate izvorni okvir, metoda kutija u kutiji može se koristiti s dva nova okvira. Obje kutije trebaju biti čvrsto zatvorene transportnom trakom.