Kako popraviti pozadinu u Tumblru

Možete urediti i prilagoditi pozadinu za bilo koju Tumblr temu. Međutim, opcije za popravljanje pozadine teme razlikuju se ovisno o temi koju ste instalirali na blog. Možete izvršiti određene popravke za neke teme, poput promjene boje pozadine, u alatu Prilagodi. Alat Prilagodi omogućuje vam promjenu elemenata teme bez izravnog uređivanja HTML koda. Zadana Tumblr tema omogućuje vam promjenu boje pozadine iz alata. Međutim, HTML kodu možete pristupiti i da biste riješili probleme s temom pomoću HTML uređivača.

Varijacije teme

Platforma Tumblr pruža set alata za netehničke blogere koje koristi za prilagodbu svojih blogova. Međutim, opcije koje su vam dostupne prilikom popravljanja pozadine vašeg bloga Tumblr ograničene su na fleksibilnost vaše teme. Na primjer, neke teme pružaju način za prijenos pozadinskih slika kroz sučelje bez uređivanja koda, neke teme pružaju i boju pozadine i opcije slike, ali za druge teme ove opcije nisu dostupne. Međutim, iskusni programeri mogu izravno modificirati HTML i CSS u bilo kojoj Tumblr temi.

Alat za prilagodbu

Otvorite alat Prilagodi tako da se prijavite na svoju nadzornu ploču Tumblr, a zatim kliknete naziv bloga za uređivanje u desnom izborniku bočne trake. Kliknite vezu "Prilagodi" ispod naziva bloga da biste otvorili temu pomoću alata Prilagodi. Provjerite postoji li jedan ili više unosa pod nazivom "Pozadina" u odjeljku Izgled izbornika Prilagodba. Na primjer, zadana tema imat će mogućnost promjene boje pozadine. Kliknite uzorak boja u unosu "Pozadina" da biste otvorili birač boja. Kliknite željenu boju, a zatim kliknite "Spremi" da biste spremili postavke pozadine. Za neke teme možete prenijeti pozadinsku sliku pomoću alata Prilagodi.

Uredi HTML

Otvorite HTML kodnu stranicu za temu klikom na vezu "Uredi HTML" u alatu Prilagodi pod nazivom teme. Da biste uredili pozadinski HTML ili CSS kôd, pronađite oznake "background" u kodu. Promijenite atribut "content =" u oznaci "color: Background" u hex kod za željenu boju. Da biste promijenili pozadinsku sliku, zamijenite postojeći URL u oznaci "image: Background" s URL-om pozadinske slike koju želite primijeniti. Kliknite "Ažuriraj pregled" da biste pregledali promjene u prozoru Pregled, a zatim kliknite "Spremi" da biste spremili izmjene. Kliknite "Izlaz" da biste zatvorili alat i vratili se na nadzornu ploču.

Pronađi alat

Da biste brzo pronašli pozadinske oznake u HTML kodu, otvorite alat Pronađi pritiskom na "Ctrl-F". Alatna traka Pronađi otvara se na vrhu HTML uređivača. Upišite "background" u polje za pretraživanje da biste pronašli svaku instancu oznake "background". Uredite boju pozadine, sliku i druge atribute; po završetku kliknite "Ažuriraj pregled", a zatim "Spremi".

Dodatne prilagodbe tema

Da biste promijenili boju hiperveze, kliknite uzorak boja u unosu "Veza", ako je dostupan, a zatim kliknite željenu boju u alatu za odabir boja. Na nekim temama također možete omogućiti i onemogućiti značajke Beskonačno pomicanje i bilješke u alatu Prilagodi. Sve teme uključuju karticu "Dodaj stranicu" koja vam omogućuje dodavanje samostalnih stranica na svaki vaš blog. Teme s omogućenim Disqusom pružaju polje za vaš kratki naziv Disqus. Kad se ovo polje popunjava, odjeljci Disqus komentara integriraju se u svaki vaš post.