Kako postaviti moj nosač za zidni nosač Toshiba

Montiranje Toshiba ravnog ekrana na zid obično je izvodljivo i sami. Sve što je potrebno su neki osnovni alati i prijatelj koji će vam pomoći pri podizanju televizora na zidni nosač. Ako postoji nesigurnost, upotrijebite profesionalnu uslugu za postavljanje televizora na zid; televizor s ravnim ekranom značajno je ulaganje, a profesionalna instalacija može biti relativno jeftina. S druge strane, samoinstalacija se može obaviti za sat do sat i pol, a samozadovoljstvo i jamstvo posla obavljenog točno prema vašim specifikacijama vrijedi učiniti sam.

Prvo zid, a zatim TV prilozi

Provjerite ima li oznaku VESA na kutiji ili u priručniku. VESA znači Udruženje za standarde videoelektronike i jamči da će set raditi s VESA standardnim nosačima. Također provjerite na stražnjoj strani seta da li postoje četiri rupe za vijke s navojem. Vrlo rani ravni zasloni bili su samo stolna instalacija.

Odaberite pravo mjesto. Pravo mjesto na zidu je mjesto na kojem se svi vijci ili vijci mogu spojiti u zavrtnje. Osim toga, potrebna je ugradnja jedne strane u klin s gornjim i donjim vijcima; ostali vijci moraju se zatim pričvrstiti preklopnim vijcima.

Upotrijebite razinu kako biste osigurali savršeno vodoravno pozicioniranje montažnog okvira, što je dio montažnog hardvera koji je pričvršćen na zid.

Kucnite ili prethodno pokrenite pilot rupu za sidrene vijke. Upotrijebite bušilicu s nastavkom malog promjera. Ili upotrijebite vijak za stjenu, a zatim ga uklonite.

Osigurajte prvi sidreni vijak ili vijak. Za to upotrijebite nasadni ključ ili nastavak za bušenje. Razina naiđenog otpora ovisit će o tome koliko je duboka pilot rupa. Učvrstite drugi vijak na prvoj sidrenoj ravnini prije postavljanja druge strane zidnog nosača.

Osigurajte drugu stranu zidnog nosača. Ako je prva strana postavljena preklopnim vijcima, ta bi se strana trebala postaviti u klin.

Pripremite i objesite Toshiba TV

Pričvrstite nosače za pričvršćivanje na stražnju stranu televizora. Obično se na stražnjoj strani nalaze najmanje četiri vijka koji su prethodno navojni za montiranje nosača. Čvrsto pritegnite vijke.

Zabilježite mjesto kabela za napajanje i video ulaza na stražnjoj strani zaslona prije nego što bude obješen na zid. Lakše je kabele priključiti u odgovarajuće utore ako znate kamo idu.

Objesite zaslon. Dvoje ljudi je lakše objesiti televizor na nosače, po jedan sa svake strane seta, pogotovo ako je to zaslon od 42 inča ili veći.

Postavite sigurnosne kartice. Oni se zatvaraju preko tračnica ili na drugi način učvršćuju set na zidni nosač. Općenito, težina seta osigurava sigurno vješanje, ali također nema razloga da ne napravite ove konačne postavke.

Savjeti

Ako je moguće, upotrijebite sav HDMI kabel. Pokretanje niza komponentnih kabela uvijek je dobro osiguranje, u slučaju da se sustavu neko vrijeme doda komponenta koja nije HDMI.

Predmeti koji će vam trebati

  • nivo

  • bušiti

  • odvijač

  • vijci

  • nosač

  • televizor s ravnim ekranom