Kako skinuti kabel s mojeg kabela

Neki kabelski uređaji uključuju DVR značajku koja će snimati i spremati vaše omiljene programe. Čak i s DVR-om, ograničeni ste na sate programiranja koje možete pohraniti. Možete premjestiti svoje omiljeno programiranje s DVR-a na računalo ili snimiti programiranje uživo s kabelske kutije. Nakon što sadržaj zabilježite na računalu, možete ga pregledati, urediti ili čak snimiti na disk za kasnije gledanje.

Vozač

Korak 1

Preuzmite i instalirajte upravljačke programe kabelskih kutija na svoje računalo. Vozači se razlikuju po kutiji. Posjetite web mjesto kabelske tvrtke ili proizvođača i potražite upravljačke programe u odjeljku Podrška. Odaberite "Da" za preuzimanje upravljačkog programa na računalo. Kliknite datoteku upravljačkog programa za preuzimanje i slijedite upute da biste je instalirali na računalo.

Korak 2

Umetnite Fireware kabel u odgovarajući priključak na kabelskoj kutiji. Drugi kraj spojite u Firewire priključak računala. Provjerite je li kabelska kutija još uvijek spojena na televizor. Ako je potrebno, uredite računalo tako da bude bliže televizoru.

3. korak

Odaberite "Pronađi i instaliraj softver upravljačkog programa" u čarobnjaku za pronađeni novi hardver u sustavu Windows Vista ili 7. Zatim kliknite "Dalje".

4. korak

Kliknite "Ne traži na mreži" kada se od vas zatraži da potražite novi upravljački program.

Korak 5

Kliknite "Pregledaj moje računalo da biste pronašli upravljački program (napredno)." Pritisnite gumb "Pregledaj" i otvorite mapu koja sadrži datoteke upravljačkog programa, a zatim kliknite "U redu". Označite okvir pored "Uključi podmape" i kliknite "Dalje".

Odaberite "Instaliraj upravljački program svejedno" na stranici Sigurnost sustava Windows. Kliknite "Završi" kada se to zatraži.

Uhvatiti

Korak 1

Pokrenite softver za hvatanje na računalu. Ako nemate instaliran program koji će snimati strujanje video zapisa putem Firewire kabela, na računalo instalirajte program kao što je Windows Live Movie Maker, CapDVD-VHS ili Final Cut Pro.

Korak 2

Uključite kabelsku kutiju, računalo i televizor.

3. korak

Odaberite priključeni kabelski okvir kao uređaj za hvatanje u softverskom sučelju i provjerite je li kontrola uređaja postavljena na Firewire NTSC.

4. korak

Okrenite se emisiji koju želite preuzeti na televizoru pomoću kabelskog daljinskog upravljača. Pritisnite "Reproduciraj".

Pritisnite gumb "Snimi" u softveru da biste ga snimili, a pritisnite "Stop" da biste završili snimanje. Spremite datoteku za snimanje kada se to zatraži. Program je sada preuzet s kabelske kutije na računalo.