Kako stvoriti mapu na web stranici (6 koraka)

Web stranice možete poboljšati postavljanjem ikona, poput slika mapa, na zaslon kako biste skrenuli pozornost na vezu ili odjeljak koji ne želite da posjetitelji propuste. Ovu sliku možete koristiti i za predstavljanje arhive u kojoj se mogu pronaći druge datoteke ili dokumenti koje bi vaši gledatelji možda željeli vidjeti. Pomoću digitalne slike i nekoliko HTML oznaka možete stvoriti mapu na svojoj web stranici kako biste poboljšali svoje web mjesto.

Korak 1

Postavite sliku mape na web host u isti direktorij u kojem držite datoteke ostalih web stranica. Zabilježite mjesto kako biste ga kasnije mogli povezati.

Korak 2

Pokrenite svoj HTML uređivač teksta i započnite novu stranicu ili otvorite postojeću.

3. korak

Pronađite područje na kojem želite da se pojavi ikona mape i postavite kursor miša na ovo mjesto.

4. korak

Umetnite sliku mape unošenjem ""kôd oznake koji umetće grafiku na vašu stranicu i unesite mjesto vaše slike. Na primjer:

Kako stvoriti mapu na web stranici (6 koraka)

Korak 5

Neka mapa bude veza, ako je poželjno, postavljanjem uvodne oznake sidra ispred oznake izvora slike, umetanjem adrese odredišnog URL-a i upisivanjem završne oznake nakon nje. Na primjer:

Kako stvoriti mapu na web stranici (6 koraka)

Spremite datoteku i upotrijebite alat "Pregled" u pregledniku za pregled novostvorene mape na web stranici. Ako ste zadovoljni, postavite svoju stranicu na web hosting da biste je objavili na Internetu.