Kako pretvoriti ICS u VCS

ICS datoteke sadrže iCalendar ili iCal, podatke kalendara. iCal je aplikacija koju je Apple razvio za operativni sustav Mac OS X. VCS datoteke su datoteke koje je stvorio vCalendar ili vCal za pohranu i dijeljenje događaja i rasporeda sa svojim prijateljima i suradnicima. I ICS i VCS sadrže podatke iz kalendara, ali pretvaranje iz ICS-a u VCS nije tako lako kao što mislite. Outlook možete koristiti za uvoz ICS datoteke u mapu Kalendari, a zatim je izvesti kao potpuno funkcionalnu VCS datoteku ili možete koristiti mrežni alat za pretvorbu.

Korištenje programa Outlook za pretvaranje ICS-a u VCS

Korak 1

Dvaput pritisnite ikonu Outlook na radnoj površini ili kliknite ikonu Outlook u izborniku Start da biste otvorili softver.

Korak 2

Idite na izbornik "Datoteka" i kliknite opciju "Uvoz i izvoz". Odaberite "Uvoz iCalendar ili vCalendar datoteke (.vcs)" s rezultirajućeg popisa i kliknite Dalje.

3. korak

Odaberite "iCalendar Format" u padajućem okviru "Files type" i pomoću preglednika datoteka pronađite i istaknite ICS datoteku. Kliknite "U redu" i datoteka ICS kalendara bit će uvezena u Outlookovu mapu Kalendari.

4. korak

Idite na izbornik "Datoteka" i kliknite opciju "Uvoz i izvoz". Odaberite opciju "Izvezi u datoteku" i kliknite "Dalje".

Korak 5

Odaberite "vCalendar datoteka (* .vcs)" "" u padajućem okviru "Vrsta datoteke" i kliknite "Dalje". Odaberite ICS datoteku koju ste upravo uvezli iz mape Kalendari i kliknite "Dalje".

Kliknite gumb "Pregledaj" da biste odabrali mjesto na kojem ćete spremiti novu VCS datoteku. Unesite ime za svoju CVS datoteku i kliknite gumb "Dalje" da biste je stvorili. Sada imate potpuno funkcionalnu vCalendar datoteku stvorenu iz izvorne iCalendar datoteke.

Korištenje Ical2vcal za pretvaranje ICS-a u VCS

Korak 1

Otvorite svoj omiljeni web preglednik i idite na "graphics.tudelft.nl/~cpbotha/cgi-bin/ical2vcal.cgi." Pomoću ovog alata automatski ćete pretvoriti ICS datoteku u VCS datoteku.

Korak 2

Kliknite gumb "Pregledaj" i upotrijebite preglednik datoteka koji je rezultirao kako biste pronašli i istaknuli ICS datoteku. Kliknite gumb "Otvori". Put do ICS datoteke pojavit će se u tekstnom okviru "Naziv datoteke".

Kliknite gumb "Pretvori u VCAL" da biste započeli pretvaranje ICS datoteke. Pojavit će se prozor za preuzimanje. Odaberite mjesto na kojem ćete spremiti novu VCS datoteku i kliknite "Spremi" da biste je spremili.