Kako komentirati GIF-om na Tumblr

Da biste odgovorili na bilo koji Tumblr post animiranim GIF-om, GIF koji koristite mora se pridržavati ograničenja veličine slike Tumblra. To znači da ga treba zadržati ispod 1 MB i širine najviše 500 piksela. Iako možete prenijeti slike koje su malo veće od ograničenja razlučivosti, automatski će se smanjiti nakon objavljivanja. Međutim, ako ne možete promijeniti veličinu GIF-a ili mu se mijenja veličina, a ne bi trebalo, postoji način da se zaobiđe automatsko mijenjanje veličine.

Objavi GIF odgovor

Dodavanje odgovora na sliku u post koji ponovno prijavljujete isto je što i prijenos slike u bilo koji post koji sami napravite. Pomaknite se na dno okvira za tekst i postavite pokazivač da biste započeli novi odgovor. Kliknite ikonu kamere da biste umetnuli sliku, odaberite svoj GIF, a zatim kliknite "Reblog". Izuzetak je jedino kada se reblogiraju slikovni postovi; u tom slučaju trebate prenijeti GIF na host slike, a zatim kopirati URL slike u okvir koji se pojavljuje klikom na ikonu kamere.

Objavi bez promjene veličine

Tumblr ponekad može promijeniti veličinu odgovora na vašu sliku i može je pretvoriti u sivu sličicu, prisiljavajući korisnike da kliknu na minijaturu da bi je vidjeli. To se može izbjeći kopiranjem HTML koda slike u vaš odgovor iz novog posta. Otvorite Tumblr na drugoj kartici, osim vašeg odgovora, započnite novi tekst, a zatim prenesite svoj GIF. Nakon prijenosa kliknite ", "zatim kopirajte URL slike koju ste upravo prenijeli. Vratite se svom odgovoru, kliknite""na taj post zalijepite URL slike i ponovo stavite blog. Vaš GIF će se prikazati bez skrivanja u stablu komentara i svakom sljedećem ponovnom blogu.