Kako dodati najnoviji okvir za Tweet na Tumblr

Tumblr vam omogućuje prilagodbu većine aspekata vašeg bloga. Možete se prebacivati ​​s jedne teme na drugu, odabrati naslov i opis, postaviti avatar i dodati prilagođeni CSS kôd za prilagođavanje izgleda teme. Također možete dodati widgete i vlastiti HTML u temu putem zaslona za prilagodbu, uključujući službeni Twitter widget. Ovisno o temi koju trenutno koristite, možda će vam trebati neko dorađivanje koda kako bi se okvir za tweet pojavio na način na koji ste zadovoljni.

Prijavite se na Twitter, kliknite sivu ikonu zupčanika na alatnoj traci i na padajućem izborniku odaberite "Postavke".

Na popisu veza odaberite "Widgeti", a zatim odaberite "Create New".

Na kartici Vremenska crta korisnika konfigurirajte widget prema potrebi u pogledu njegove visine, boje i teme. Kliknite "Izradi widget".

Pritisnite "Ctrl + C" (ili "Command + C" na Macu) da biste kopirali odabrani kôd widgeta u međuspremnik sustava.

Prijavite se na Tumblr, a zatim kliknite ikonu zupčanika iznad nadzorne ploče da biste pristupili postavkama računa.

Odaberite naziv bloga s kojim želite surađivati. Odaberite "Prilagodi" prema naslovu teme.

Kliknite unutar okvira s opisom i pritisnite "Ctrl + V" (ili "Command + V" na Macu) da biste zalijepili kôd widgeta za Twitter.

Odaberite "Spremi" da biste potvrdili promjene, a zatim "Izlaz" za povratak na Tumblr nadzornu ploču.

Savjeti

Položaj i izgled vašeg widgeta za Twitter donekle ovise o tablici stilova i strukturi vaše trenutne teme Tumblr. Kliknite "Uredi HTML" na stranici za prilagodbu da biste unijeli promjene u kôd teme. Kôd widgeta Twittera možete i izravno zalijepiti u HTML teme, umjesto da koristite polje Opis.

Neke Tumblr teme uključuju integrirane widgete za Twitter za koje je potrebno samo vaše korisničko ime za Twitter. Ako vaša trenutna tema ima ovu opciju, ona će se pojaviti s lijeve strane stranice za prilagodbu. Ako vam nije ugodno ručno dodavati okvir za tweet, potražite alternativnu temu Tumblr koja integrira opciju.