Kako poslati tekstualne poruke s računala pomoću Android poruka

Korisnici Android Phone-a sada mogu slati SMS-ove s PC-a ili Mac-a na pametne telefone pomoću funkcije "Messages for Web", dostupne u aplikaciji Messages. Niže ćete pronaći korake za slanje tekstualnih poruka s računala putem aplikacije Android Messages.

Slanje tekstualnih poruka s računala pomoću aplikacije Android Messages

Poruke za web značajku u Android Messages App slične su iMessage na Macu koji korisnici Apple uređaja koriste već duže vrijeme.

Jednom kada je vaše računalo postavljeno za upotrebu Android Messages App, moći ćete slati SMS poruke s bilo kojeg vašeg kontakta u adresaru, izravno s vašeg računala.

Poruke za web podržavaju tekstualne poruke temeljene na RCS-u, što vam omogućuje slanje multimedijskog sadržaja poput slika, videozapisa, GIF-ova, itd. U tekstualne poruke.

Kako postaviti Android poruke na PC ili Mac

Sve što je potrebno za slanje tekstualnih poruka s računala putem aplikacije Android Messages jest računalo s bilo kojim web preglednikom (Chrome, Safari ili drugi) i Android Phone.

U slučaju da vaš Android Phone nema aplikaciju Messages, preuzmite i instalirajte Android Messages App na svoj telefon i slijedite korake za postavljanje Android Messages na računalu ili Mac računalu.

Otvorite Chrome ili bilo koji drugi web preglednik na računalu i idite na https://messages.android.com.

Jednom kada dođete na web mjesto, vidjet ćete QR kôd na ekranu vašeg računala zajedno s uputama za skeniranje QR koda putem vašeg pametnog telefona.

Također ćete vidjeti skočni prozor kako biste omogućili obavijesti s android.com. Morate dodirnuti Dopusti da biste na svoje računalo primali obavijesti iz aplikacije Android Messages.

Zatim otvorite aplikaciju Poruke na Android telefonu, dodirnite gumb s izbornikom s 3 točke u gornjem desnom kutu zaslona i na padajućem izborniku odaberite opciju Poruke za web.

Na sljedećem zaslonu dodirnite gumb Skeniraj QR kôd i usmjerite svoj telefon prema zaslonu računala kako biste skenirali QR koji se nalazi na ekranu vašeg računala.

Jednom kada se QR kod skenira, vidjet ćete sve svoje Poruke koje se pojavljuju na zaslonu vašeg računala.

U osnovi, vidjet ćete web verziju aplikacije Messages na zaslonu vašeg računala i moći ćete je koristiti na isti način kao što koristite aplikaciju Messages na Android telefonu.

Pošaljite SMS poruke s računala pomoću Android poruka

Da biste napisali novu poruku, kliknite na opciju Novi razgovor koji se nalazi s lijeve strane web sučelja Android Messages.

Slično tome, možete otvoriti bilo koju nit poruke na svom računalu da biste mogli čitati ili odgovarati na svoje kontakte.

Možete pokrenuti nove poruke, odgovarati na poruke iz bilo kojeg od kontakata, u svoje poruke uključivati ​​slike, emojise i naljepnice.

Kako odjaviti Android poruke na računalu

Web sučelje Android Messages dizajnirano je tako da vam uvijek bude prijavljeno u aplikaciju Messages. Zatvaranje kartice preglednika nakon upotrebe web verzije Android Messages ne odjavljuje se iz Android Messages.

Za odjavljivanje Android poruka na računalu, kliknite ikonu izbornika s 3 točke koja se nalazi pored Poruke i na padajućem izborniku kliknite opciju Odjava.

Zahtjevi za WiFi

Kako biste na računalu koristili Android poruke, morat ćete osigurati da su vaši Android telefon i računalo uvijek povezani s internetom.

Nije potrebno da niti vaš telefon niti računalo budu spojeni na istu WiFi mrežu.