Kako ukloniti duplicirane kontakte na Android telefonu

Duplikat kontakata na vašem popisu kontakata može biti vrlo frustrirajuće, pogotovo kada se žurite i pokušavate locirati određeni kontakt. Stoga je potrebno ukloniti duplikat kontakata s Android telefona pomoću zadane aplikacije Kontakti ili aplikacija trećih strana koje mogu ukloniti duplikat kontakata s vašeg Android telefona.

Umnožavanje kontakata na Android telefonu

Duplikati kontakata prikazuju se na popisu kontakata, jer različite aplikacije poput Gmail-a, Hotmaila i drugih pokušavaju sinkronizirati kontakte na vašem Android telefonu.

Sve ove aplikacije dodaju vlastitu verziju kontakata na popis kontakata, što dovodi do umnožavanja kontakata kada se vaši kontakti nalaze na Gmailu, Hotmailu i računima društvenih medija poput Facebooka.

Srećom, neki Android telefoni omogućuju vam da se riješite dupliciranih kontakata pomoću zadane same aplikacije Kontakti.

No ako vaš Android telefon ne sadrži tu značajku, možete upotrijebiti aplikacije trećih strana dostupne u Trgovini Google Play da biste uklonili duplicirane kontakte s Android telefona.

Uklonite duplicirane kontakte s Android telefona pomoću zadane aplikacije Kontakti

Kao što je spomenuto ranije, neki telefoni omogućuju korisnicima da uklone duplicirane kontakte iz zadane aplikacije Kontakti.

1. Otvorite aplikaciju Kontakti na svom Android telefonu

2. U gornjem desnom kutu zaslona dodirnite Još (ili ikona 3 točke)

3. U izborniku dodirnite opciju Spajanje kontakata

4. Na sljedećem zaslonu možete dodirnuti Sve da biste spojili sve duplikatne kontakte ili prošli kroz popis i odabrali duplikat kontakata koje želite izbrisati (Pogledajte sliku dolje)

5. Nakon što završite, dodirnite Spajanje u gornjem desnom kutu zaslona (Pogledajte sliku iznad)

Uklonite duplicirane kontakte pomoću aplikacije Jednostavnije spajanje

U slučaju da aplikacija za kontakte na vašem Android telefonu nema značajku uklanjanja duplikata kontakata, možete upotrijebiti aplikaciju pod nazivom Jednostavnije spajanje da biste se riješili dupliciranih kontakata s popisa kontakata.

Aplikacija Jednostavnije spajanje ne sadrži zadatke na SIM kartici. Stoga ćete prvo trebati omogućiti mogućnost prikazivanja kontakata sa SIM kartice (koraci 5 do 9).

1. Otvorite Google Play trgovinu na Android telefonu i potražite jednostavnije spajanje

2. Sljedeće preuzmite aplikaciju Jednostavnije spajanje na svoj Android telefon. Nakon završetka preuzimanja, otvorite je na svom telefonu.

3. Zatim dodirnite ikonu zupčanika (vidi sliku u nastavku)

4. Na sljedećem zaslonu dodirnite Postavke

5. Zatim dodirnite Kontakti za prikaz

6. Na zaslonu Kontakti na zaslon dodirnite plavu strelicu pored opcije SIM (Pogledajte sliku dolje)

7. Zatim dodirnite Svi kontakti da biste prikazali sve kontakte na SIM kartici (Pogledajte sliku iznad)

8. Sada se vratite na glavni zaslon aplikacije i dodirnite karticu Spajanje (Pogledajte sliku dolje)

9. Na sljedećem će se zaslonu prikazati broj dupliciranih kontakata koje je aplikacija pronašla na vašem Android telefonu. Dodirnite ikonu Spajanje (vidi sliku dolje) kako biste započeli postupak spajanja duplikatnih kontakata na Android telefonu.

10. Na sljedećem zaslonu dodirnite gumb Spajanje

11. Od vas će se zatražiti da se prijavite pomoću adrese e-pošte, Facebooka ili Google računa

12. Nakon što se prijavite, vidjet ćete skočni prozor, dodirnite Spajanje da biste se riješili dupliciranih kontakata sa svog Android telefona.