Kako ponovo instalirati WhatsApp na Android telefon bez gubitka poruka

U nastavku ćete pronaći korake za brisanje i ponovnu instalaciju WhatsApp-a na Android telefonu, u slučaju da imate problema s aplikacijom i želite napraviti novu instalaciju WhatsAppa bez gubitka poruka i slika.

Napravite sigurnosnu kopiju WhatsApp-a na Android telefonu

Prije nego što požurite da izbrišete WhatsApp sa svog Android telefona, trebali biste se sjetiti napraviti sigurnosnu kopiju svojih WhatsApp poruka na Google disku. Na taj način nećete izgubiti svoje Poruke, Slike i povijest.

1. Otvorite WhatsApp na Android telefonu.

2. Zatim dodirnite ikonu Izbornika s 3 točke u gornjem desnom kutu zaslona.

3. S padajućeg izbornika kliknite na Postavke.

4. Na zaslonu postavki dodirnite Chat.

5. Zatim dodirnite Sigurnosna kopija chata.

6. Na ekranu Chat Backup (Sigurnosna kopija) dodirnite sigurnosnu kopiju za početak izrade sigurnosnih kopija WhatsApp poruka na Google disku (vidi sliku dolje).

Napomena: Ako je potrebno, možete provjeriti opciju Uključi videozapise da biste napravili sigurnosne kopije videozapisa povezanih s WhatsApp porukama. Međutim, uključivanje videozapisa usporit će postupak izrade sigurnosnih kopija i videozapisi zauzimaju puno prostora na vašem računu na Google disku.

7. Strpljivo pričekajte da se postupak sigurnosne kopije dovrši. Vrijeme izrade sigurnosne kopije ovisit će o broju WhatsApp poruka na vašem Android telefonu.

Izbrišite WhatsApp na Android telefonu

Nakon što napravite sigurnosnu kopiju WhatsApp poruka na Google disku, možete sigurno izbrisati ili deinstalirati WhatsApp na Android telefon slijedeći korake u nastavku.

1. Kucnite na Postavke

2. Na zaslonu postavki pomaknite se prema dolje do odjeljka Uređaj i dodirnite Aplikacije.

3. Zatim dodirnite Application Manager.

4. Na sljedećem zaslonu pomaknite se prema dolje i dodirnite WhatsApp.

5. Na zaslonu s informacijama o aplikaciji dodirnite Uninstall da biste izbrisali WhatsApp sa svog Android telefona (Pogledajte sliku dolje)

6. Vidjet ćete skočni prozor, dodirnite Uninstall da biste uklonili WhatsApp sa svog Android telefona (Pogledajte sliku gore).

Ponovno instalirajte WhatsApp na Android Phone

Slijedite korake u nastavku kako biste preuzeli najnoviju verziju WhatsApp-a iz Google Play Store-a i ponovo instalirali WhatsApp na svoj Android Phone.

1. Otvorite Trgovinu Google Play na svom Android telefonu

2. Potražite WhatsApp u trgovini Google Play i dodirnite WhatsApp Messenger dok se pojavljuje u rezultatima pretraživanja.

3. Zatim dodirnite Instaliraj da biste preuzeli WhatsApp na svoj Android Phone

4. Na sljedećem zaslonu dodirnite Prihvati kako biste WhatsApp-u omogućili pristup vašim kontaktima, fotografijama i drugima.

5. Nakon što dodirnete Prihvati, WhatsApp će se početi preuzimati na vaš Android telefon.

6. Nakon preuzimanja WhatsApp dodirnite Otvori.

7. Vidjet ćete zaslon dobrodošlice na WhatsApp-u, dodirnite Slažem se i nastavite pristati na WhatsApp Uvjete pružanja usluge i politiku privatnosti (vidi sliku dolje).

8. Na sljedećem zaslonu odaberite svoju zemlju, unesite svoj telefonski broj i dodirnite Dalje.

9. Zatim ćete vidjeti skočni prozor, dodirnite U redu da bi WhatsApp mogao potvrditi vaš telefonski broj.

10. Nakon potvrde vašeg telefonskog broja, WhatsApp će tražiti sigurnosne kopije i obavijestiti vas o najnovijim sigurnosnim kopijama koje ste napravili na Google disku. Dodirnite Vrati za vraćanje svih vaših WhatsApp poruka.

11. Pričekajte da se postupak vraćanja dovrši, dodirnite Dalje kada vidite kvačicu.

12. Na sljedećem zaslonu upišite svoje ime i dodirnite Dalje.

Pomoću ovih koraka uspješno ste izbrisali i ponovo instalirali WhatsApp na svoj Android telefon, a da pritom niste izgubili nijednu poruku ili sliku.

Vrijedi spomenuti da su neki korisnici izvijestili da su izgubili Poruke i opisali WhatsApp postupak izrade sigurnosne kopije i obnove kao ne 100% pouzdanog.

Što se nas tiče, nismo imali problema sa sigurnosnim kopijama WhatsApp poruka na Google disku i njihovim vraćanjem na Android telefon.