Koliko podataka aplikacija Pandora Radio koristi na iPhoneu?

Pandora je usluga streaming glazbe koja je dostupna na mreži i putem aplikacija za pametne telefone, uključujući iPhone. Tijekom vikenda nakon pokretanja aplikacije Pandora za iPhone, korisnici iPhonea preslušali su ukupno 3,3 milijuna pjesama. Korištenje Pandore putem Wi-Fi ili 3G veza koristi podatke - točno onoliko koliko može biti važno ljudima koji imaju planove usluga s ograničenjima podataka.

Strujanje

Pandorina iPhone aplikacija u potpunosti funkcionira putem protoka podataka, koristeći Wi-Fi ili mobilnu podatkovnu vezu. Za razliku od nekih suparničkih usluga kao što je Spotify, Pandora ne dopušta pohranjivanje pjesama na računalo, čak ni privremeno. To znači da se svako slušanje putem 3G ili 4G ubraja u vašu mjesečnu upotrebu mobilnih podataka.

Besplatno izdanje

Besplatno izdanje Pandore može strujati glazbu putem weba brzinom od 128 Kpbs ili 57,6 MB po satu. To bi moglo doseći značajnu upotrebu svakog mjeseca. Na primjer, ako navedete Pandoru na jedan sat svakog radnog dana tijekom putovanja na posao, koristili biste najmanje 1,1 GB tijekom mjeseca koji sadrži 20 radnih dana. Samo ova upotreba dovela bi vas do ograničenja nekih podatkovnih planova.

Cellular Edition

Iako je zadana brzina Wi-Fi-ja 128 Kbps, Pandorina iPhone aplikacija omogućuje vam odabir između 64 Kbps i 128 Kbps kada upotrebljavate mobilnu vezu. Zadana postavka je 64 Kbps. To prepolovljuje upotrebu podataka na 28,8 MB na sat. U našem primjeru od 1 sata dnevno tijekom 20 dana u mjesecu, upotreba podataka smanjila bi se na nešto više od 500 MB.

Premium izdanje

Vrhunsko izdanje Pandore, koje uklanja oglase, također nudi veću brzinu prijenosa za kvalitetniju glazbu koja struji sa 192 Kbps. To je 86,4 MB na sat ili 1,78 GB u našem 1-satnom primjeru za 20 dana. To bi vjerojatno bio problem za telefone s 2 GB mjesečne dopuštene količine podataka.

Smanjenje

Korištenje Wi-Fi mreže gdje god je to moguće smanjuje upotrebu podataka. Pandora preporučuje pauziranje aplikacije kada ne slušate glazbu, umjesto da samo utišate glasnoću. To je osobito važno ako aplikaciju koristite u pozadini.