Kako sakriti fotografije na Android telefonu ili tabletu

Iako na svom telefonu imate lozinku sa zaključanim zaslonom, to ne može spriječiti da nekome kome posudite telefon pogleda vaše privatne fotografije. U ovom ćemo vam članku pokazati korake za Sakrivanje fotografija na Android telefonu ili tabletu.

Sakrij fotografije na Android telefonu ili tabletu

Većina korisnika ima spremljeno mnoštvo fotografija na telefonu ili tabletu, a neke od njih mogu biti osobne i ne smiju ih vidjeti svi.

Međutim, sasvim je moguće da bilo ko od članova vaše obitelji ili prijatelja naiđe na potrebu da koristi vaš telefon ili vas samo moli da pokažete svoj telefon njima. U takvim se situacijama možda počnete brinuti zbog mogućnosti da se vaše osobne fotografije vide.

Srećom, postoji više načina za sakrivanje fotografija na Android telefonima i tabletima. U stvari, LG i Samsung telefoni imaju ugrađene alate koji korisnicima omogućuju skrivanje fotografija.

U slučaju da imate drugi Android telefon, možete koristiti aplikacije dostupne u Trgovini Google Play da biste sakrili fotografije na Android telefonu ili tabletu.

Bez daljnjeg odgađanja pogledajmo korake za Skrivanje fotografija na Android telefonu ili tabletu pomoću sljedećih metoda.

  1. Sakrij fotografije na Androidu pomoću aplikacije za zaključavanje
  2. Sakrij fotografije na Androidu pomoću vatilne aplikacije
  3. Sakrij fotografije na Samsung telefonima pomoću privatnog načina
  4. Sakrijte fotografije na LG telefonima pomoću zaključavanja sadržaja

Napomena: Sve metode sakrivanja fotografija na Android telefonu kao što je dolje navedeno uključuju izradu zaporke. Stoga se obavezno sjećate lozinke ili je zapišete kako biste izbjegli mogućnost gubitka fotografija, u slučaju da zaboravite zaporku.

Sakrijte fotografije na Android telefonu ili tabletu koristeći AppLock

Slijedite dolje navedene korake kako biste sakrili fotografije na Android telefonu ili tabletu pomoću aplikacije AppLock kao što je dostupno u Google Play trgovini.

1. Preuzmite aplikaciju AppLock iz Google Play Store-a

1.1. Otvorite Google Play trgovinu na Android telefonu ili tabletu i potražite AppLock.

1.2. Kliknite AppLock by DoMobile Lab dok se pojave u rezultatima pretraživanja i preuzmite aplikaciju na svoj uređaj (Pogledajte sliku dolje).

2. Postavljanje AppLock aplikacije na Android telefon

Nakon preuzimanja aplikacije trebate postaviti AppLock na svoj Android Phone prije nego što ćete moći koristiti aplikaciju za skrivanje fotografija.

2.1. Nakon preuzimanja aplikacije otvorite aplikaciju AppLock na svom Android telefonu ili tabletu.

2.2. Od vas će se tražiti da stvorite "Passcode Pattern". Stvorite šifru uzoraka prevlačenjem po zaslonu.

2.3. Od vas će se tražiti da ponovno napravite šifru uzoraka za potvrdu.

2.4. Na sljedećem ekranu od vas će se tražiti da unesete sigurnosnu e-poštu. Također možete preći na sljedeći korak bez davanja adrese e-pošte.

3. Zaštitite fotografije pomoću aplikacije AppLock

Sada kada ste završili s postavljanjem AppLocka na svom uređaju, sada možete slijediti korake u nastavku da biste zaštitili aplikaciju Fotografije lozinkom.

3.1. Nakon postavljanja AppLocka, bit ćete preusmjereni na početni zaslon aplikacije.

3.2. Na početnom zaslonu aplikacije dodirnite karticu Privatnost (u slučaju da već niste tamo)

3.3. Zatim se pomaknite prema dolje i dodirnite ikonu Zaključaj nalazi se pored Fotografije (Pogledajte sliku dolje)

3.4. Vidjet ćete skočni prozor, dodirnite Dozvola kako biste AppLocku omogućili pristup vašim podacima.

3.5. Na sljedećem zaslonu omogućite AppLock-u pristup podacima, pomicanjem prekidača pored AppLocka na položaj UKLJUČENO (vidi sliku dolje).

3.6. Nakon što AppLocku omogućite pristup svojim podacima, vratite se na AppLock App i još jednom dodirnite ikonu zaključavanja koja se nalazi pored aplikacije Photos da biste lozinkom zaštitili sve svoje fotografije na Android telefonu (vidi sliku dolje).

Napomena: Ako imate drugu aplikaciju za fotografije (poput Galerije), aplikaciju možete zaštititi i zaporkom dodirom na ikonu zaključavanja koja se nalazi pored naziva aplikacije.

Odsad nitko neće moći pristupiti aplikaciji Fotografije na vašem Android telefonu ili tabletu bez unosa pristupnog koda AppLock.

Sakrij fotografije na Android telefonu ili tabletnom računalu pomoću aplikacije Vaulty

Umjesto da lozinkom zaštite sve fotografije na Android telefonu, možete potražiti opciju zaštite samo svojih privatnih fotografija u aplikaciji koja se zove Vaulty.

Prednost ove metode je u tome što ćete većinu fotografija na svom Android telefonu ili tabletnom računalu moći pokazati svima koji ih žele vidjeti, a samo privatne fotografije ćete čuvati u aplikaciji Vaulty.

1. Preuzmite nevažnu aplikaciju iz Google Play Store-a

1.1. Otvorite Google Play trgovinu i potražite Vailed.

1.2. Kliknite Sakrij slike i videozapise - nevažeći što se pojavljuje u rezultatima pretraživanja i preuzmite aplikaciju na svoj Android telefon ili tablet.

2. Postavljanje vaverzne aplikacije na Android telefonu

2.1. Otvorite aplikaciju Vaulty na Android telefonu ili tabletu.

2.2. Zatim dodirnite Prihvati da biste prihvatili Uvjete i odredbe za upotrebu Vailed App na svom uređaju (vidi sliku dolje).

2.3. Zatim možete unijeti svoju e-poštu (neobavezno) da biste automatski napravili sigurnosnu kopiju fotografija ili dodirnite Nema sigurnosne kopije da biste preskočili ovaj korak

2.4. Na sljedećem zaslonu možete odabrati Pin Pin ili Text Password (Pogledajte sliku dolje).

2.5. Nakon kreiranja lozinke, prikazat će se početni zaslon aplikacije. Dodirnite gumb Sakrij slike i videozapise (vidi sliku dolje)

2.6. Na sljedećem zaslonu dodirnite Mapa u kojoj se nalaze vaše privatne fotografije.

2.7. Dodirivanjem mape otvorit će se sve fotografije koje se nalaze u toj mapi. Jednostavno dodirnite Fotografije koje želite sakriti na Android telefonu, a zatim dodirnite ikonu zaključavanja koja se nalazi u gornjem desnom kutu zaslona (pogledajte sliku dolje)

Napomena: Sve odabrane fotografije automatski će se izbrisati iz aplikacije Fotografije i smjestiti u aplikaciju Vaulty.

Od sada će sve vaše privatne fotografije biti zaštićene u aplikaciji Vaulty i možete nastaviti s dodavanjem još privatnih fotografija u aplikaciju Vaulty.

Galerija Vault i Keep Safe Vault dvije su druge poznate aplikacije koje su slične Vault App.

Sakrij fotografije na Samsung telefonima pomoću privatnog načina

Kao što je gore spomenuto, Samsung telefoni imaju ugrađenu opciju za skrivanje fotografija pomoću značajke koja se naziva Private Mode.

1. Otvorite aplikaciju postavki na svom telefonu Samsung.

2. Na zaslonu postavki dodirnite Privatnost i sigurnost (Pogledajte sliku dolje)

3. Na zaslonu privatnosti i sigurnosti omogućite privatni način pomicanjem prekidača u položaj UKLJUČENO (pogledajte sliku dolje).

Nakon što omogućite privatni način rada, od vas će se zatražiti da postavite lozinku za privatni način rada. To će uzrokovati da sve fotografije u privatnoj mapi nestanu.

4. Otvorite aplikaciju Gallery na svom Samsung telefonu

5. Zatim dodirnite i držite fotografiju dok se ne odabere. Na sličan način odaberite sve ostale fotografije koje želite sakriti.

6. Nakon što odaberete sve fotografije koje želite sakriti, dodirnite opciju Još u gornjem desnom kutu zaslona, ​​a zatim na padajućem izborniku dodirnite opciju Premjesti u privatno (vidi sliku dolje).

Tako ćete odabrane fotografije premjestiti u Skrivenu mapu.

Sakrijte fotografije na LG telefonima pomoću zaključavanja sadržaja

Kao i Samsung telefoni, i LG telefoni imaju ugrađenu funkcionalnost za skrivanje fotografija.

1. Otvorite aplikaciju postavki na svom LG telefonu ili tabletu.

2. Na zaslonu postavki dodirnite Sigurnost

3. Na zaslonu sigurnosti dodirnite Zaključavanje sadržaja

4. Na sljedećem zaslonu odaberite kreiranje lozinke ili zaključavanja uzorka

5. Na sljedećem zaslonu stvorite lozinku, a zatim je potvrdite.

6. Ako ste stvorili lozinku za zaključavanje uzorka, tada morate stvoriti i PIN za oporavak. Napravite pin za oporavak i dodirnite Dalje za nastavak.

7. Zatim ćete trebati odabrati svoj Google račun u slučaju da ikada trebate resetirati svoj pristupni kôd.

8. Sada otvorite aplikaciju Gallery na svom LG telefonu i odaberite fotografiju koju želite sakriti

9. Nakon što odaberete fotografiju, dodirnite ikonu 3 točke u gornjem lijevom kutu zaslona, ​​a zatim iz sljedećeg padajućeg izbornika dodirnite Lock.