Kako riješiti Android telefon zaglavljen u sigurnom načinu rada

Obično postoji dobar razlog zašto se vaš Android telefon zaglavio u sigurnom načinu rada. U nastavku ćete pronaći razne metode za popravak Android telefona Stuck u sigurnom načinu rada.

Android telefon zaglavljen u sigurnom načinu rada

Općenito, Android telefoni pokreću se u sigurnom načinu rada kad god postoji sukob ili problem s aplikacijom instaliranom na vašem uređaju.

Dok je vaš uređaj u sigurnom načinu, nećete moći koristiti preuzete aplikacije i ova je značajka namjerno osmišljena kako bi se spriječilo pokretanje neispravnih aplikacija na vašem uređaju.

Dakle, prvi korak bi bio prepoznavanje i uklanjanje neispravne aplikacije koja uzrokuje probleme na vašem uređaju.

Pored neispravnih ili problematičnih aplikacija, mogli bi postojati i drugi razlozi zbog kojih vaš uređaj ulazi u siguran način rada te biste trebali moći ispraviti sve probleme pomoću drugih metoda kako je dolje navedeno.

1. Isključite uređaj

U slučaju da nedavno niste instalirali nijednu aplikaciju i vaš je uređaj dobro funkcionirao (do sada), pokušajte potpuno isključiti svoj uređaj i ponovo ga uključiti.

1. Kad je vaš uređaj zapeo u sigurnom načinu rada, pritisnite i držite gumb za napajanje sve dok se na ekranu vašeg Android telefona ne pojavi opcija Isključivanje / Pokretanje napajanja.

2. Taknite Power OFF i pričekajte da se vaš uređaj potpuno isključi.

3. Pričekajte 60 sekundi i uključite svoj uređaj pritiskom na gumb za napajanje.

Ako nema sukoba u vezi sa softverom, trebalo bi pronaći da vaš uređaj izlazi iz sigurnog načina rada i normalno se pokreće.

2. Uklonite nedavno instalirane aplikacije

Kao što je već spomenuto, Android telefoni osmišljeni su za automatsko pokretanje u sigurnom načinu rada, kad god postoji problem s bilo kojom aplikacijom instaliranom na vašem uređaju.

Međutim, problem sa sigurnim načinom Android je u tome što sprječava pokretanje svih aplikacija na vašem uređaju i ne pruža način da se jedno po jedno testira.

Stoga bi najbolji način za prepoznavanje uvredljive aplikacije bio započeti s nedavno instaliranom aplikacijom ili jednostavno poći sa svojim osjećajem crijeva.

1. Sa Android telefonom Zaglavljen u sigurnom načinu rada, otvorite Postavke i dodirnite Aplikacije.

2. Na zaslonu s aplikacijama pronađite nedavno instaliranu aplikaciju i dodirnite je.

3. Na sljedećem zaslonu dodirnite gumb Deinstaliraj.

4. Nakon što je aplikacija deinstalirana, isključite uređaj pritiskom na tipku za napajanje i dodirom na opciju Isključeno napajanje.

5. Pričekajte da se vaš uređaj potpuno isključi i ponovo pokrenite uređaj.

Nadamo se da bi vaš uređaj sada trebao pokrenuti i raditi kao i obično. Ako se to ne dogodi, pokušajte s sljedećom aplikacijom na vašem popisu.

3. Provjerite zaglavljene tipke

Sigurni način rada obično se omogućava pritiskom i držanjem određenih tipki dok se uređaj pokreće.

Ako se bilo koji od gumba koji se koriste za omogućavanje sigurnog načina rada zaglavi ili postane neispravan, vaš će se Android uređaj uvijek pokretati u sigurnom načinu rada.

Stoga dobro pogledajte gumbe za pojačavanje i smanjivanje glasnoće i provjerite da nisu zaglavili ili postali neispravni.

Ako koristite zaštitnu futrolu, izvadite telefon iz kućišta i testirajte svaki gumb pritiskom i upotrebom.

4. Izvadite bateriju

Ako vaš Android Phone ima izmjenjivu bateriju, možete pokušati ukloniti bateriju i vidjeti pomaže li.

Nakon što uklonite bateriju, pričekajte oko 60 sekundi, vratite bateriju na telefon i uključite uređaj.

Ako je do problema došlo zbog softverske propuste, trebali biste pronaći svoj telefon kako izlazi iz sigurnog načina rada i počinje se koristiti u uobičajenom načinu rada.

5. Tvorničko resetiranje

Ako vam gornje metode nisu pomogle, a probali ste i sve druge metode, možda ćete morati fabrički resetirati Android telefon kako biste riješili problem.

1. Otvorite Postavke> pomaknite se prema dolje i dodirnite opciju Sigurnosna kopija i resetiranje.

2. Na zaslonu Sigurnosne kopije i resetiranja dodirnite opciju Factory Data Reset (Vraćanje tvorničkih podataka).

Tvornički resetiranje izbrisat će sve podatke na vašem uređaju, uključujući neispravan ili oštećen softver i vratit će vaš uređaj u tvorničko zadano stanje.

Nakon dovršetka postupka tvorničke postavke, slijedite upute na zaslonu i dovršite postupak postavljanja (kao što ste to učinili s novim uređajem).