Kako preuzeti APK datoteke s Google Playa

Trgovina Google Play instalira aplikacije izravno na vaš uređaj i ne dopušta vam preuzimanje APK datoteka. U ovom postu ćemo vam pokazati kako preuzeti i instalirati APK datoteke izravno s Google Playa umjesto da idete na web stranice trećih strana.

Zašto APK datoteke umjesto aplikacija

Evo nekoliko razloga zašto možda želite preuzeti APK datoteke s Google Playa, umjesto da izravno preuzimate aplikacije kao što to čine većina redovnih ljudi.

1. Vaš telefon možda ima malo prostora, pa vam preostaje mogućnost preuzimanja APK datoteka za aplikacije na vašem računalu (jer ne možete preuzimati aplikacije na računalo)

2. Neke aplikacije imaju ograničenja za zemlju i nećete ih moći izravno preuzeti na svoj telefon. U tom slučaju možete preuzeti APK datoteke na svoje računalo i kasnije ih instalirati na svoj uređaj.

3. Možda imate problema s preuzimanjem nekih aplikacija na telefon ili tablet.

4. Možda želite stvoriti zbirku aplikacija na tvrdom disku ili pohrani u oblaku za kasniju upotrebu na telefonu, po potrebi i po potrebi.

5. Vi ste Geek i samo želite istražiti dodatne načine instaliranja aplikacija na svoj uređaj.

Preuzmite APK datoteke s Google Playa upotrebom proširenja za Chrome

Na ovaj ćete način na svoje računalo instalirati proširenje APK Downloader-a za preglednik Google Chrome kako nudi codekiem.com.

Prvo morate preuzeti i instalirati preglednik Google Chrome na svoje računalo. Idite naprijed i instalirajte Google Chrome na svoje računalo u slučaju da to već niste učinili.

1. Otvorite Google Chrome na računalu

2. Preuzmite APK Downloader EXTENSION za Google Chrome trgovinu.

3. Kliknite + Dodaj u Krom (pogledajte sliku ispod)

4. Pojavit će vam se dijaloški okvir "Potvrdi novo proširenje" - kliknite "DODAJ" da biste dodali APK proširenje za preuzimanje u preglednik Chrome na računalu.

Google će potvrditi dodavanje proširenja APK Downloader za Chrome preglednik.

ID Android uređaja

Sada kada ste u preglednik Chrome dodali proširenje APK Downloader, trebate nabaviti ID svog uređaja s Android telefona slijedeći ove korake.

1. Otvorite Google Play trgovinu (na svom Android telefonu)

2. Na telefonu potražite i instalirajte aplikaciju ID uređaja Android.

3. Po završetku instalacije pokrenite aplikaciju Android Device ID na telefonu klikom na nju.

4. Kopirajte 16-znamenkasti digitalni alfanumerički GSF ID ključ koji ćete vidjeti ispod zaglavlja Google Service Framework (GSF) - (pogledajte sliku dolje)

Prijavite se na Google Play sa svog računala

U ovom ćete koraku konfigurirati Google Chrome APK proširenje za preuzimanje pomoću potrebnih podataka koje su potrebne za prijavu na vaš Google Play račun.

1. Otvorite preglednik Chrome na računalu (a ne telefon)

2. Kliknite ikonu francuskog ključa u 3 retka (pogledajte sliku dolje) koju ćete vidjeti na krajnjoj desnoj strani vašeg računala.

3. Zatim kliknite Još alata> a zatim Proširenja kako biste pokrenuli stranicu Proširenja Google Chrome

3. Pronađite APK proširenje za preuzimanje i kliknite na vezu Mogućnosti koje ćete vidjeti ispod APK proširenja za preuzimanje. (Pogledajte sliku ispod)

4. Nakon klika na opcije u 3. koraku iznad, otvorit ćete se prozor za prijavu za preuzimanje APK-a. U prozor za prijavu unesite svoj ID e-pošte, lozinku i Android uređaj. ID e-pošte i zaporka e-pošte u ovom će slučaju biti adresa e-pošte i zaporka koje koristite za prijavu u Google Play Store.

5. Kliknite zeleni gumb za prijavu koji ćete vidjeti na kraju ekrana za prijavu APK Downloader-a.

Preuzmite APK datoteke s Google Playa

Nakon što dovršite gornje korake, spremni ste za preuzimanje APK datoteka izravno iz Google Play Store-a.

1. Posjetite Google Play Store (pomoću preglednika Chrome na računalu)

2. Potražite aplikaciju za koju želite APK datoteke.

3. Nakon otvaranja stranice aplikacije kliknite APK Downloader ICON koji ćete vidjeti do krajnje desne strane adresne trake. (Pogledajte sliku ispod)

4. APK datoteka za aplikaciju preuzet će se na vaše računalo.

Nadam se da ćete uspjeti preuzeti APK datoteke za sve svoje omiljene besplatne aplikacije slijedeći ove korake. Provjerite ne dijelite li ni s kim ID-om e-pošte, lozinkom i Android uređajem.

Instalirajte APK datoteke s računala na Android uređaj.

Nakon što na računalo preuzmete APK datoteke, možete početi upotrebljavati aplikacije u bilo koje vrijeme na svojim mobilnim uređajima instaliranjem APK datoteka s računala na svoj Android uređaj.