Kako bežično spojiti Android telefon na TV

Nema smisla gužvati se oko malog ekrana telefona, kad se ista slika ili videozapis mogu lako projicirati na veći ekran vašeg kućnog televizora. Dakle, idemo naprijed i pogledajte kako spojiti Android Phone na TV, bez upotrebe kablova.

Priključite Android Phone na TV

Ako nemate ništa protiv upotrebe kabela, pomoću MHL (Mobile High-Definition) kabela možete povezati Android Phone s TV-om.

MHL kabeli u osnovi su USB na HDMI kablovi i dostupni su za 10 dolara ili manje. USB kraj povezuje se s USB priključkom vašeg Android telefona, a HDMI kraj spaja se na HDMI priključak televizora.

Druga ožičena opcija koja može povezati Android Phone s TV-om poznata je kao SlimPort. Ovaj uređaj može povezati mobilne uređaje koji omogućuju SlimPort na razne vanjske zaslone, uključujući projektore, PC Monitore i HDTV.

Međutim, puno je lakše spojiti Android Phone s TV-om preko WiFi mreže i pronaći ćete u nastavku dva jednostavna načina za bežično povezivanje Android telefona ili tableta s TV-om.

1. Priključite Android Phone na TV koristeći Miracast

Prebacivanje Android ekrana na TV omogućava vam zrcalo zaslona uređaja sa Androidom na većem zaslonu kućnog televizora, a ova je značajka dostupna na Android uređajima sa Androidom 4.4.2 ili novijim.

Da biste koristili značajku Cast na Android telefonu ili tabletu, potrebno je omogućiti uslugama Google Play pristup mikrofonu na vašem Android uređaju.

Dodirnite Postavke> Aplikacije> Usluge Google Play> Dozvole. Na zaslonu Dozvole pomaknite klizač pokraj Mikrofona u položaj UKLJUČEN.

Nakon što uslugama Google Play omogućite pristup mikrofonu, možete slijediti korake u nastavku za emitiranje Android ekrana na TV putem WiFi mreže.

1. Provjerite jesu li vaš TV i Android Phone povezani u istu WiFi mrežu.

2. Pritisnite tipku za unos na daljinskom upravljaču televizora i odaberite opciju zrcaljenja zaslona.

3. Na Android telefonu dodirnite Postavke> Zaslon> Cast.

Napomena: ova opcija na vašem Android telefonu može biti označena kao zrcaljenje zaslona, ​​zaslon emitiranja, Miracast ili bežični zaslon.

4. Na zaslonu Cast dodirnite televizor

Ako prvi put pokušavate upariti svoj Android telefon ili tablet s televizorom, na TV-u će se pojaviti skočni prozor koji vas upućuje da prihvatite ili odbijete zahtjev za povezivanjem.

Nakon što odaberete Prihvati, vidjet će se ekran vašeg Android telefona ili tableta na ekranu vašeg televizora. Bilo koji videozapis ili film koji reproducirate na Android telefonu reproducirat će se i na zaslonu vašeg televizora.

2. Povežite Android Phone s TV-om pomoću Chromecasta

Ako ne možete koristiti opciju Cast, za povezivanje Android telefona i televizije možete koristiti Google početnu aplikaciju i jeftin uređaj zvan Chromecast.

Google Chromecast uređaj možete kupiti za samo 35 USD i lako podesiti Chromecast pomoću uputa u ovom članku: Kako postaviti Chromecast na Android Phone.

Nakon što se uređaj Chromecast postavi, možete slijediti korake u nastavku za povezivanje Android telefona i televizora pomoću Google Home App.

1. Preuzmite i instalirajte Google početnu aplikaciju na svoj Android telefon iz Trgovine Google Play.

2. Otvorite aplikaciju Google početna i dodirnite ikonu 3 retka izbornika koja se nalazi u gornjem lijevom kutu zaslona.

3. Na izborniku koji se pojavi dodirnite opciju Cast screen / audio.

4. U skočnom prozoru koji se pojavi dodirnite naziv svog uređaja Chromecast (Pogledajte sliku dolje)

Napomena: U slučaju da ne vidite skočni prozor, vidjet ćete gumb Cast Screen / Audio. Dodirnite ovaj gumb

Za nekoliko sekundi na ekranu vašeg Android telefona pojavit će se ekran na velikom zaslonu vašeg kućnog televizora.