Kako sigurnosno kopirati WhatsApp na SD karticu na Android telefonu

Ako na svom telefonu s Androidom imate mnoštvo WhatsApp poruka, možda želite kopirati te poruke. U nastavku ćete pronaći korake za sigurnosno kopiranje WhatsApp-a na SD karticu na Android telefonu.

Sigurnosna kopija WhatsApp na SD karticu

WhatsApp prema zadanim postavkama izrađuje sigurnosnu kopiju poruka na Google disku na Android uređajima i na iCloud Drive na iOS uređajima.

Iako je izrada sigurnosne kopije WhatsApp poruka na Google disku zgodna, morate biti svjesni da poruke i mediji sigurnosno kopirani na Google disku nisu zaštićeni WhatsApp end-to-end enkripcijom.

Također, ako prelazite s Androida na iPhone, vraćanje WhatsApp poruka iz sigurnosne kopije na Google disku nije lako.

Možete dobiti veću kontrolu nad sigurnosnim kopijama WhatsApp tako da napravite ručnu sigurnosnu kopiju na SD kartici, umjesto da WhatsApp napravite sigurnosnu kopiju na Google disku ili iCloud Drive.

Sigurnosna kopija WhatsApp na SD karticu

Sve što je potrebno za sigurnosnu kopiju WhatsApp-a na SD karticu jest spriječiti sigurnosnu kopiju WhatsApp-a na Google disku i pokrenuti ručnu sigurnosnu kopiju WhatsApp-a na SD kartici na Android uređaju.

1. Otvorite WhatsApp na Android telefonu ili tabletu.

2. Nakon što ste u WhatsApp-u, dodirnite ikonu izbornika s 3 točke koja se nalazi u gornjem desnom kutu zaslona i dodirnite Postavke u padajućem izborniku.

3. Na zaslonu postavki WhatsApp dodirnite opciju Chats.

4. Na ekranu Chats taknite Chat Backup.

5. Na zaslonu Sigurnosna kopija, pomaknite se prema dolje i dodirnite Opcije sigurnosne kopije na Google disku koja se nalazi u odjeljku "Postavke Google diska".

6. Na skočnom prozoru koji se pojavi odaberite opciju Nikada.

7. Nakon što onemogućite sigurnosne kopije WhatsApp-a na Google disku, vratite se na ekran Chat Backup i dodirnite sigurnosnu kopiju.

Jednom kada dodirnete sigurnosnu kopiju, vaš će Android uređaj pokrenuti postupak izrade sigurnosne kopije svih vaših WhatsApp poruka, fotografija i videozapisa na SD kartici.

Kako pronaći sigurnosnu kopiju WhatsApp-a na SD kartici

Da biste pristupili WhatsApp sigurnosnoj kopiji na SD kartici, na Android telefonu morate preuzeti uslužni program File Manager iz Google Play Store-a (u slučaju da to već nije dostupno).

1. Otvorite uslužni program za upravljanje datotekama na Android uređaju.

2. Dodirnite Moje datoteke> pomaknite se prema dolje i dodirnite opciju SD kartice koja se nalazi u odjeljku "Lokalna pohrana".

3. Na sljedećem zaslonu vidjet ćete WhatsApp mapu.

Ta mapa WhatsApp sadržavat će sigurnosnu kopiju svih vaših WhatsApp poruka, fotografija i videozapisa.