Omogućite način rada Google Maps na vašem Android telefonu

Način vožnje u Google kartama sličan vam je dostupnim vozačima na usluzi. Način vožnje koristi vašu lokaciju, povijest putovanja i internetska pretraživanja da bi predložio odredišta, ažuriranja prometa, cijene plina i druge korisne informacije.

Način vožnje Google Maps

Na Android telefonu već morate biti naviknuti na detaljne upute putem Google Maps Offline ili Online. Sada možete koristiti značajku načina vožnje u Google kartama da biste dobili detaljne upute, ažuriranja prometa, cijene plina i više, čak i bez da unesete početnu i krajnju točku putovanja na Google kartama.

Sve što trebate učiniti je aktivirati način vožnje Google Maps na svom Android telefonu bez obzira gdje se nalazite. Google karte pratit će vašu trenutnu lokaciju i shvatiti kuda se možete uputiti na temelju vaše trenutne lokacije, doba dana, podataka o lokaciji i pretraživanja na webu.

U slučaju da ste na Google kartama postavili svoje domaće i radne lokacije, način vožnje povući će upute i informacije o tim mjestima kad god vam ima smisla pružiti takve podatke.

Na primjer, ako je dan ponedjeljak, a krenete od kuće u 6 ujutro, Google Maps shvatit će da krenete na posao. No rezultati će biti drukčiji ako u nedjelju ujutro iskoristite značajku načina vožnje Google Maps - shvatit ćete da se krećete u teretanu

Općenito, način vožnje Google Maps koristan je kako kada znate kuda idete, tako i kada nemate određeno odredište na umu.

Omogućite način rada Google Maps na Android telefonu

Slijedite korake u nastavku kako biste na svom Android telefonu omogućili način vožnje Google karata.

1. Dodirnite ikonu Google Maps da biste pokrenuli ili pokrenuli Google karte na svom Android telefonu.

2. Zatim dodirnite ikonu Izbornika s 3 trake koja se nalazi u gornjem lijevom kutu zaslona.

3. Na izborniku koji se pojavljuje na bočnoj traci taknite Start Driving.

4. Google Maps odmah će pratiti vašu trenutnu lokaciju i vidjet ćete ikonu strelice na Google kartama, što označava vašu trenutnu lokaciju.

5. Jednostavno započnite vožnju pomoću programa Google Maps Driving Mode kao svog suvozača. Google karte vodit će vas o ažuriranjima prometa, procijenjenom vremenu dolaska i drugim informacijama.

U slučaju potrebe, glasovnom pretraživanju možete pristupiti u bilo kojem trenutku dodirom ikone Mikrofon (Pogledajte sliku iznad)

Budući da je inteligentna usluga utemeljena na lokaciji, vidjet ćete da značajka Google Maps Driving postaje sve bolja kako vas upoznaje, svoje postavke, radno mjesto, kućnu lokaciju i mjesta koja često budete pretraživali.