Utječe li vlaga na LCD televizor?

LCD (Liquid Crystal Display) televizori daju jasniju prikaznu sliku od standardnih katodnih cijevi u prošlosti. Ovisno o veličini, novi LCD televizor skuplja je investicija od držanja standardnog televizora, zbog čega je dobra ideja zaštititi svoj LCD televizor od svih vrsta elemenata. Izlaganje televizora vremenskim uvjetima, vlagi i vlagi mogu oštetiti njegove performanse.

Vlaga i televizori se ne miješaju

Vlaga, vlaga ili bilo koja vrsta tekućine mogu oštetiti i kratko isključiti električne komponente. Ako je vaš televizor na mjestu koje je sklono vlazi, poput zaštićene verande ili, možda, podruma, riskirate da naštetite osjetljivoj elektronici vašeg LCD televizora. Vlaga može procuriti u krugove i pokvariti veze potrebne za rad televizora.

Sprječavanje vlažnosti u skladištu

Ako trebate pohraniti televizor, posebno u podrum ili vanjsku šupu, pravilno spremanje i pakiranje televizora spriječit će oštećenje osjetljive elektronike. Nekoliko predmeta vrlo je važno prilikom spremanja televizora: plastične vrećice i vrećice sa sušilom. Stavite kabele za napajanje i kabele u plastične vrećice, a zatim umetnite vrećice sa sušilom kako biste upili vlagu. Stavite televizor u kutiju i napunite ga kikirikijem od stiropora kako bi bio siguran tijekom transporta. Poželjno je da televizor čuvate na hladnom i suhom mjestu kako biste dodatno smanjili vjerojatnost vlage.