Možete li koristiti Tumblr za e-trgovinu?

Web stranica za bloganje Tumblr jedinstveno je prikladna za prikazivanje proizvoda jer platforma naglašava dijeljenje sadržaja u odnosu na društvenu interakciju. Ova karakteristika čini platformu idealnom za predstavljanje proizvoda, čak i više od ostalih društvenih mreža poput Twittera ili Facebooka.

Integriranje e-trgovine

Ako koristite uslugu internetske kupnje poput Shopify, Ecwid, Wazala ili BlkDot, možete integrirati funkcionalnost e-trgovine u svoj Tumblr blog s widgetom. Integrirane značajke ovise o Tumblr-kompatibilnom widget kodu dostupnom od usluge internetske kupnje. Na primjer, Ecwid omogućuje generiranje widgeta proizvoda, widgeta za pretraživanje widgeta kategorije i widgeta mini košarice.

Preduvjeti

Da biste integrirali widget usluge kupnje, prvo morate stvoriti račun i trgovinu na platformi usluga kupnje. Unesite svoje proizvode, a zatim ih rasporedite po kategorijama. Postavite cijene proizvoda, utvrdite porez i stope dostave, a zatim konfigurirajte barem jedan način plaćanja za svoju trgovinu. Nakon što postavite svoj račun i unesete inventar svoje trgovine, spremni ste za generiranje koda widgeta za svoj Tumblr blog.

Generiraj widget

Prijavite se na račun internetske trgovine, a zatim otvorite nadzornu ploču računa. Kliknite "Dohvati widget" ili sličnu opciju da biste otvorili stranicu Widgeta. Odaberite vrstu widgeta koji ćete instalirati na svojoj Tumblr stranici, a zatim upotrijebite opcije dizajna i oblikovanja za prilagodbu widgeta. Ako je potrebno, kliknite "Dohvati kod" ili sličnu opciju da biste prikazali tekstualni okvir koji sadrži kôd widgeta. Neke web stranice automatski generiraju kod widgeta dok odabirete. Odaberite sav kôd, a zatim pritisnite “Ctrl-C” da biste ga kopirali u međuspremnik.

Instalirajte Widget

Otvorite Tumblr, a zatim kliknite karticu "Prilagodi" na nadzornoj ploči za blog koji će ugostiti widget za kupnju. Kliknite "Uredi HTML" da biste otvorili kôd teme bloga u HTML uređivaču. Zalijepite kôd widgeta tamo gdje želite da se widget za kupnju pojavi. Kliknite naziv stranice u izborniku Prilagodi da biste uredili stranicu koja nije glavna tema bloga. Kliknite "Ažuriraj pregled", a zatim "Spremi" da biste spremili promjene koda. Zatvorite izbornik Prilagodi da biste se vratili na glavnu stranicu svog bloga. Instalirajte drugačiji widget na svaku stranicu svog bloga kako biste korisnicima pružili razne načine kupnje vaših proizvoda.